Kuva
Testijuna Pietarista Imatralle on RZD:n uudentyyppistä kalustoa.

Lauantaina riittää nähtävää Imatralla

Tiedote
27.9.2019 16:01
Pietarista saapuu uudentyyppinen testijuna, vanha Ukko-Pekka puksuttaa, koski kuohuu ja Vuoksenniskan koululla on avoimet ovet.

Lauantaina 28.9. kaupungissa on monenlaista nähtävää. Junabongareiden iloksi kaupunkiin saapuu kaksi hyvin erilaista junaa. Imatrankosken asemalle saapuu noin klo 10.15. uudentyyppinen Siemens ABC123 -juna, joka pystyy kulkemaan sekä dieselillä että sähköllä. Tällä kertaa se liikkuu dieselillä.

Juna seisoo asemalla klo 16 asti, jolloin junaseminaariin osallistuneet venäläiset vieraat lähtevät kotimatkalle. Seminaarissa pohditaan rautatierajan kansainvälistämistä.

Imatralla liikennöi myös toinen, historiallinen juna. Höyryveturimatkat 1009 Oy on ilmoittanut kyyditsevänsä vuonna 1948 valmistuneella Ukko-Pekalla matkustajia Imatran tavara-aseman, Immolan ja Vuokseniskan välillä. Yhtiön tiedot ja aikataulut ovat nähtävillä osoitteessa: https://hoyryjuna.weebly.com/tulevat-junamatkat.html.

Poikkeuksellisen liikennöinnin vuoksi Imatrankosken asemalla voi ilmetä tavallista enemmän pakokaasupäästöjä.

Imatrankosken rata-alueella on liikkumista turvallisuussyistä rajattu. Rata-alueelle ei ole lupa mennä. Paikalla on järjestyksenvalvojia.

Junien ohella Imatrankoskella voi ihailla kosken kuohuja. Imatrankoski kuohuu klo 11. Näytös on autenttinen eli siinä ei ole musiikkia.

Niskalla uuden koulun avoimet ovet

Vuoksenniskalla järjestetään avoimet ovet koulukeskuksen uusissa tiloissa.

Koulukiinteistöön pääsee tutustumaan kello 9 – 13 välisenä aikana. Opastetut kierrokset lähtevät monitoimihallista puolen tunnin välein ja oppaina toimivat koulun tukioppilaat. Oppilaiden kahvio ja omaa tuotemyyntiä on A-rakennuksessa.  Musiikkia on luvassa kello 11.30 uudisrakennuksen näyttämöllä, jossa esiintyvät neljännet luokat. Koulun uusi esittelyvideo saa ensiesityksensä päivän aikana. 

Kello 10 – 12 jaetaan omenapuut viime keväänä syntyneille imatralaisille vauvoille.