Kuva
Imatran valtuusto pohti talousarvion raameja perjantaina.

Imatran valtuustolla valmiutta rantatonttien kaavoitukseen

Tiedote
30.8.2019 19:35
Valtuustoseminaarista selkeä viesti: kulurakennetta tarkasteltava kriittisesti ja elinvoimatoimenpiteisiin panostettava

Imatran kaupunginvaltuusto pohti perjantaina seminaarissaan linjauksia talousarvion valmistelua varten.

Valtuusto antoi viranhaltijoille  raamit, minkä puitteissa kahden seuraavan vuoden taloutta on suunniteltava.

Selkeä viesti oli, että kaupungin talouden on oltava terveellä pohjalla eli vuosikatteen on riitettävä poistoihin. Tämä merkitsee sitä, että vuosikatteen tulee ensi vuonna olla noin 8,8 miljoonaa euroa. Kirittävää tämän syksyn budjettivalmistelussa on nelisen miljoonaa euroa.

Talouden tasapainottamiseksi ensisijainen keino on valtuuston mielestä kulurakenteen kriittinen tarkastelu. Muitakaan tasapainotuksen vaihtoehtoja ei suljettu pois keinovalikoimasta.

Meidän täytyy nähdä eteenpäin ja olla tarvittaessa valmiita tekemään muutoksia. Pitää olla rohkeutta vaihtaa suuntaa. Meidän on mietittävä toimenpiteitä tulevaisuuden imatralaisille, jotka nyt vielä ovat lapsia, valtuuston puheenjohtaja Niina Malm totesi.

Ukonniemen jatkokehittämistä kannatetaan

Taloutta ei tasapainoteta vain kuluja karsimalla. Kasvua euroihin haetaan elinvoimaisuutta kasvattamalla, erityisesti uusien yritysten kautta. Jotta kaupunki säilyy nykyisen kokoisena, tarvitaan noin 2oo uutta työpaikkaa joka vuosi lisää.

Valtuuston ryhmätöissä esiin nostettiin elinvoimaa lisäävänä ideana Ukonniemen jatkokehittäminen.

Muiksi elinvoimaideoiksi listattiin muun muassa kaavoituksen ja yrityspalvelujen kehittäminen. Esimerkiksi rantatonttien kaavoitusta ei pidetty mahdottomana.

Seminaarissa kannatettiin myös kaupunkimarkkinoinnin tehostamista, puurakentamisen tukemista ja joukkoliikenteen toimivuuden parantamista.

Kaikessa kehittämisessä panostetaan nyt erityisesti nuoriin ja lapsiperheisiin sekä ympäristöasioihin, Malm korostaa.

Näiden linjausten evästäminä varsinainen talousarvion käsittely kaupunginhallituksessa alkaa 8.-9.9. Lopullisen sinetin talousarviolle antaa kaupunginvaltuusto marraskuussa.

 

Lisätietoja:

Valtuuston puheenjohtaja Niina Malm, p. 0400 588978, niina.malmatimatra.fi

Valtuuston 1. varapuheenjohtajana Tommi Matikainen, p. p. 0400 810 031, tommi.matikainenatimatra.fi

Valtuuston 2. varapuheenjohtajana Erkki Saarimäki, p. 020 617 2282, erkki.saarimakiatimatra.fi (erkki[dot]saarimaki[at]imatra[dot]fi)