Kuva
Virtuaalikoskisovellus julkaistiin perjantaina 5.7. uoman äärellä.

Virtuaalinen Vuoksen taimen opastaa kävijää Kruununpuistossa

Tiedote
5.7.2019 14:47
Imatran kosken ympäristöön luotu virtuaalinen koskikierros on nyt avattu käyttäjille. Toimii kosken ympäristössä.

Skannaamalla infokyltin kännykän kameralla esimerkiksi Inkerin aukiolla tai koskisillalla pääsee nauttimaan kosken historiasta sympaattisen Taimi-animaatiohahmon eli pienen Vuoksen taimenen opastuksella.

Projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen kertoo, että Virtuaalinen koskikierros on uudenlainen keino tarjota koskielämys.

– Tämä on käyttötestattu, mutta nyt kaivataan matkailijoiden kokemuksia. Virtuaalisessa koskikierroksessa kokeillaan uusia teknologioita kosken tarinan esiin tuomisessa. Eniten sitä miettii miten tämä kokonaisuutena toimii yhteen, kun on animaatiota ja AR:aa eli lisättyä todellisuutta, Kähtävä-Marttinen pohtii.

Tuotetta on kehitetty asiakasraadin kanssa ja avoimella kyselyllä, joiden perusteella virtuaalinen opastus keskittyy Imatran kosken rikkaaseen historiaan.

– Itseäni Kosken vaikuttava historia sykähdyttää. Täällä on paljon näytettävää ja tässä kokeilussa testataan miten modernin teknologian keinoja voidaan käyttää sisältöjen esiin tuomisessa. 

Virtuaalista koskikierrosta kehitetään palautteen perusteella.

– Nyt on tarkoitus luoda perusmalli, johon lisätään tarpeen mukaan sisältöä. Tämä kesä on lisätestauksen ja kommenttien aikaa. Sovelluksessa on palautekohta, johon voi jättää oman arvionsa sen toimivuudesta, Kähtävä-Marttinen sanoo.

Virtuaalinen koskikierros on osa Virtuaalikoski-hanketta. Hankkeen kustannusarvio on 98 500 €, johon Etelä-Karjalan maakuntaliitto on myöntänyt 78 800 € Alueelliset innovaatiot ja kokeilut –rahoitusta.  Hanke päättyy 30.8.2019.

Hankkeen teknisestä toteutuksesta on vastannut Teatime Research –yritys

 

Opastukseen voi tutustua osoitteessa www.virtuaalikoski.fi. Ohjelman sisällöt näkyvät kokonaisuudessaan vain Imatran kosken alueella.

Taimin lyhyt esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=wq8vs1_BcqI

 

 

Lisätietoja:

kehittämiskoordinaattori  Minna Kähtävä-Marttinen, p. 020 617 2256, minna.kahtava-marttinenatimatra.fi.

 Mikä on virtuaalinen Imatran kosken opastus ja kuinka se toimii?

  • Tarvitaan kännykkä, jossa on nettiyhteys.
  • Kännykän kameralla skannataan infokyltti, joita on Inkerin aukiolla ja koskisillalla. Skannaus avaa puhelimeen sivuston, josta pääsee katselemaan sovelluksen sisältöjä.
  • Kosken ympärillä on seitsemän käyntipistettä, joissa voi kokea alueen historiaa, kun on ensin skannannut infokyltin.
  • Lisätyn todellisuuden sisältöjä voi nähdä kolmessa pisteessä skannaamalla puhelimella kussakin pisteessä olevan markkerikyltin tai -tarran.
  • Sisällöt näkyvät vain Imatrankoskella.
  • Oppaana kosken rannoilla on virtuaalinen hahmo Taimi, pieni Vuoksen taimen.
  • Opastus on saatavilla suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.