Kuva
.

Hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden avustussääntö uusittu

Tiedote
14.2.2019 15:36
Hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden uusittu avustussääntö on tullut voimaan 1.1.2019. 

Avustuksia on säännön mukaan kolmenlaisia eli toiminta-, kohde- ja tila-avustuksia. 

Toiminta-avustukset

Toiminta-avustukset on tarkoitettu imatralaisille rekisteröidyille kulttuuri- ja liikunta- ja nuorisojärjestöille toimintasuunnitelman mukaiseen toimintaan. Liikuntaseurojen kohdalla toiminta-avustus sisältää paikallisten kilpailuiden kohdeavustuksen.  

Myöntämisen kriteereinä ovat muun muassa, että hakijan toiminta tukee kaupungin hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tavoitteita kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämisessä. 

Toiminta-avustukset ovat haettavina tänä vuonna 3.4.2019 klo 15.00 mennessä. 

Kulttuurin avustukset

Kohdeavustukset on tarkoitettu kulttuurin osalta imatralaisille rekisteröidyille kulttuurijärjestöille, työryhmille ja yksityishenkilöille paikallisten lähikulttuuritapahtumien ja –toiminnan järjestämiseen. Myöntämisen kriteereinä ovat muun muassa, että avustusta haetaan kulttuuritarjontaa tukevaan ja/tai täydentävään erilliseen kulttuuri- tai taidesisältöiseen kohteeseen tai hankkeeseen. Kohteena voivat olla kulttuuriin liittyvät koulutus-, näyttely-, välineistön hankinta ja opiskelukustannukset sekä imatralaista taide- tai kulttuurielämää koskeva tutkimustoiminta, kulttuuritilaisuuksien järjestämiskustannukset ja kulttuuritoimintaan liittyvät esiintymis- ja kilpailukustannukset. 
 

Hyvinvointiavustukset

Uutena ryhmänä kohdeavustuksia voivat hakea hyvinvoinnin osalta imatralaiset rekisteröidyt hyvinvointijärjestöt, työryhmät ja yksityishenkilöt paikallisten hyvinvointitapahtumien ja -toiminnan järjestämiseen. Avustusten myöntämisen kriteereinä ovat, että avustuksen hakijan tulee tehdä yhteistyötä Eksoten tai Imatran kaupungin kanssa. Toiminnan tulee kohdistua kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen Imatran kaupungin strategian mukaisesti ja toiminnan tulee olla avointa eli avustuksella toteutetun toiminnan tulee kohdistua kaikkiin kiinnostuneisiin, ei pelkästään ko. järjestön/yhdistyksen jäseniin. 
 

Nuorisoavustukset

Nuorisolle tarkoitettuja kohdeavustuksia voidaan myöntää imatralaisille rekisteröidyille nuorisojärjestöille. 

Kohdeavustuksia voidaan hakea ympäri vuoden ennen tapahtumaa kaupungin kotisivuilta löytyvällä lomakkeella. 

Tila-avustukset

Tila-avustuksia voivat hakea imatralaiset rekisteröidyt hyvinvointi-, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntajärjestöt. Tiloja voi saada käyttöönsä vuokravapaasti kuntalaisille järjestämiinsä tapahtumiin, jos tapahtuma toistuu korkeintaan kerran viikossa yhdelle ryhmälle, tapahtuma on kuntalaisille avoin ja maksuton, se on kuntalaisten hyvinvointia ja matalan kynnyksen harrastustoimintaa edistävä ja järjestö vastaa tapahtuman tai toiminnan järjestämisestä (esim. ohjaus). 

-    Tarkoituksenamme on tukea matalan kynnyksen toimintaa. Tällaista voisi olla esimerkiksi lasten ohjattu höntsäilysäbä, johon kaikki voivat osallistua ilman osallistumismaksua, kertoo hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala.  
-    Uutena kriteerinä lisäsimme STM:n suosituksen mukaisesti, että kaikkien avustuksen saajien tulee omassa toiminnassaan sitoutua päihteettömyyteen mukaan lukien tupakka- ja muiden tupakkatuotteiden käytön ehkäisyyn, jatkaa Kujala. 

Avustussääntö löytyy täältä. 


Samalta sivulta löytyy myös toiminta- ja kohdeavustushakemus

Lisätietoja:
Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala p. 020 617 2227
Hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasola p. 020 617 5555
Kulttuuri- ja oppimiskeskuksen päällikkö Sarianna Partilo p. 020 617 5401