Kuva
Pietarin kaupungin ja Leningradin alueen liikenneviraston henkilöliikenne- ja satamaosaston johtaja Mihail Kurdjajev
Pietarin kaupungin ja Leningradin alueen liikenneviraston henkilöliikenne- ja satamaosaston johtaja Mihail Kurdjajev

Imatra nosti rautatieliikenteen esille suomalais-venäläisessä tapaamisessa

Tiedote
24.1.2019 20:56
Imatran kaupungin isännyys torstaina pidetyssä suomalais-venäläisessä yhteistyöfoorumissa Imatran Valtionhotellissa tarjosi mahdollisuuden ottaa esille itselle tärkeitä teemoja.

Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka käytti puheenvuoronsa perustellakseen vuosikymmeniä esillä ollutta rautatieliikenteen kansainvälistämisen tarvetta Imatran ja Svetogorskin rajanylityspaikalla. 

– Imatra-Svetogorsk on erinomainen vaihtoehto tukemaan liikenteen sujuvuutta. Sekä Suomen että Venäjän elinkeinoelämälle on eduksi saada auki uusi logistinen reitti, Roslakka perusteli.

Tällä hetkellä voimassa on sopimus vain Suomen ja Venäjän välisestä tavaraliikenteestä. 

Pietarin ja Leningradin alueen liikenneviraston henkilöliikenteen ja satamainfrastruktuurin osaston johtaja Mihail Kurdjajev kertoi tarkemmin rajanylityspaikan kansainvälistämisen tarpeen selvittämisestä.

– Mikäli liikenteelle on riittävästi tarvetta, voidaan Kamennogorskin ja Svetogorskin välinen rataosuus sähköistää ja kunnostaa. Kamennogorskiin saakka on uusi raideyhteys olemassa. Nyt rajanylityspaikan läpi kulkee vain kaksi junaa suuntaansa päivässä, vaikka kapasiteettia olisi yli kaksinkertaiseen liikennemäärään, Kurdjajev kertoi.

Kudrjajevin oman arvion mukaan tavaraliikenteen kansainvälistämisellä saattaisi mahdollisuuksia olla, mutta henkilöliikenteen alkamiseen hän ei toistaiseksi usko, vaikka sitäkin selvitetään.

– Kyseeseen tulisi aluksi lähinnä tapahtumiin ja lomiin liittyvät junat. Rajan juna-asema sijaitsisi todennäköisesti Kamennogorskissa, jossa on vanha, mutta riittävän suuri ja hyväkuntoinen asema.

Sekä Suomen että Venäjän puolella tehtävä selvitys valmistuu huhtikuussa.