Kuva
Pavel Kuznetsov tapasi kaupunginjohtaja Kai Roslakan ja apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon 16.10.2018

Kaakkois-Suomen ja Etelä-Savon kaupunginjohtajat sekä Venäjän suurlähettiläs Imatralle

Tiedote
23.1.2019 21:11
Imatralla keskustellaan huomenna liikenteen, ammatillisen koulutuksen ja elinkeinoelämän yhteistyöstä. Tapaamisessa kuullaan myös kaksi esitelmää pietarilaisten historiasta Imatralla.

Imatralle saapuvat 24.1. torstaina iltapäivällä Kotkan, Haminan, Kouvolan, Lappeenrannan, Mikkelin ja Savonlinnan kaupunkien johtajat.

Yhteistyötä käsittelevässä keskustelussa Venäjää edustaa maan Helsingin suurlähettiläs Pavel Kuznetsov ja joukko rajayhteistyöhankkeisiin osallistuvien kaupunkien ja organisaatioiden johtajia.

Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo toivoo, että tapaamisessa Suomen kaupunginjohtajien yhteinen tahtotila vahvistuu.

– Seitsemän kaupunkia yhdessä on vahvempi ja kiinnostavampi vastapeluri Pietarin kaupungille. Toivon dialogia potentiaalisista uusista yhteistyöaloista.

Laitimon mielestä tärkeimpiä raja-alueyhteistyön tavoitteita tulisi olla rajanylityksen sujuvuus, liikkumisen helppous ja palvelujen saatavuus.

Oma merkityksensä on silläkin, että merkittävä tapaaminen pidetään Imatralla.

– Imatrankoski on Suomen matkailuhistorian alku ja jatkumo. Haluamme vahvistaa ajatusta Imatrasta väylänä Suomeen ja vastaavasti Venäjälle. Suomen puolen yhteistyö Pietarin suuntaan vahvistaa myös Imatran merkitystä, kertoo Laitimo.

Lisätietoja yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 0400 156 677