Kuva
Keskuskadun kiertoliittymät ovat pian käytössä.

Kolme kiertoliittymää viimeistelyä vaille valmiina

Tiedote
23.11.2018 17:40
Keskuskatu aukeaa ensi perjantaina, Viiden tien risteyksestä poistuvat työmaamerkit joulukuun alkupuolella.

Imatran tämän syksyn kiertoliittymätyöt ovat viimeistä viilausta vaille valmiit. Ensi viikon perjantaina aukaistaan Keskuskadun päähän (Tainionkoskentie) rakennettu uusi kiertoliittymä liikenteelle. Keskuskadulle on tehty myös toinen kiertoliittymä, Kukkolinnankadun päähän.

─ Keskuskatu aukeaa heti, kun kaiteet saadaan asennettua. Tuolloin kaikki poikkeusjärjestelyt ajoradoilta poistuvat, Mitran rakennuttaja Henry Tapiola kertoo

Pyöräilijöiden pitää vielä hetki malttaa, sillä kevyen liikenteen väylällä tehdään viimeistelyjä ja siivousta kauemmin. Pyörätiet Keskuskadun remonttialueella aukeavat itsenäisyyspäivän jälkeisellä viikolla.

─ Pyörätiet jäävät talven yli asvaltoimatta. Varsinaisilla ajoradoilla pohja-asvaltti on jo, mutta päälle tulee kulutuspintaa keväällä, Tapiola sanoo.

Myös Keskuskadun vihertyöt tehdään vasta keväällä, kun lumet ovat sulaneet. Uutta kevättä odottavat myös ajoratamaalaukset.

─ Autoilijoiden on hyvä ottaa huomioon, että aluksi opasteet kiertoliittymissä ovat vain ylhäällä, Tapiola vinkkaa.

Koululaisten turvallisuutta on pyritty varmistamaan suojatien välkkyvaroitusvaloilla ja hidasteilla Linnalan koulun lähellä. Ne ovat väliaikaisia, ja poistetaan Linnalan koulun sulkeutuessa.

Kouluteiden turvallisuutta Mansikkalan alueella on parannettu myös kahdella alikulkutunnelilla, jotka sijaitsevat uusien kiertoliittymien läheisyydessä.

Paperharjuntie aukeaa itsenäisyyspäivän jälkeen

Toinen iso liikenteeseen vaikuttanut remonttikohde on ollut työn alla syksyn ajan Paperharjusssa. Tämän vuoden osalta sekin on loppusuoralla.

─ Paperharjuntie avataan käyttöön itsenäisyyspäivän jälkeisellä viikolla.

Tie on uudistunut Mäyränkadulle asti. Nyt rinnalla kulkee pyörätie ja kunnallistekniikka maan alla on uusittu. Tie on pohja-asvaltoitu. Kulutusasvaltti, reunakivet ja vihertyöt tehdään ensi keväänä. Työt jatkuvat keväällä myös Mäyränkadun ja Piisaminkadun välillä.

Viiden tien risteyksen työmaakyltitykset poistetaan niin ikään parin viikon sisällä katukuvasta kiertoliittymän valmistuessa.

Tapiola on tyytyväinen urakoiden etenemiseen.

─ Pieniä muutoksia tulee aina eteen, minkä takia jäimme noin viikon verran aikataulusta. Myös budjettikuri on pitänyt varsin hyvin. Keskuskadun urakka maksoi tänä vuonna noin 1,6 miljoonaa euroa ja Paperharjuntie tehtiin noin 620 000 eurolla.

Keskuskadun kiertoliittymien pääurakoitsija on ollut Läänin Kuljetus Oy ja Paperharjuntien urakasta on vastannut YIT Infra ja Koneurakointi Ovaska.

Lisätietoja:

Rakennuttaja Henry Tapiola, 05 235 2827, henry.tapiolaatmitra.fi

Kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, p. 020 617 4418, paivi.pekkanenatimatra.fi

Paperharjun saneeraus metreinä

Viidentien risteys

Vesijohtoa 110 m (saneeraus)

jätevesiverkostoa noin 270 m (saneeraus)

hulevesiverkostoa 330 m (saneeraus)

 Paperharjuntie

vesijohtoa 840 m (saneeraus)

jätevesiverkostoa 340 m (saneeraus)

hulevesiverkostoa 620 m (uudisrakentamista)