Kuva
3D-maalaus vesialtaan pohjassa näyttää erilaiselta, riippuen mistä sitä katsoo. Tässä alustava luonnos koskinäkymästä Valtionhotellin suunnasta.

Inkerinaukion altaaseen maalataan 3D-taideteos

Tiedote
4.6.2018 19:14
Kuvataiteilija Ville Huhtanen tiiminsä kanssa maalaa koskinäkymän, norpan ja vesipisaran

Inkerinaukion huoltomaalaus on alkamassa. Samassa yhteydessä altaan pohjaan toteutetaan 3D-taideteos, jonka tekevät imatralainen kuvataiteilija Ville Huhtanen sekä ammattikorkeakoulun opiskelijat Simo Vartiainen ja Eppu Isotalo.

Kyseessä on urbaanitaideteos, joka täyttää koko altaan. Teoksessa on kolme näkymää, riippuen siitä, mistä suunnasta sitä katsoo. Toivottavasti tästä tulee ikoninen maamerkki, Huhtanen kertoo.

Valtionhotellilta päin katsottuna taideteos avautuu koskimaisemana kivenkoloineen ja veden virtaamineen.

Kun allasta katsoo Ravintola Kuohun päädystä, vedessä köllöttää norppa.

Kolmas näkymä on pisara, joka putoaa veteen.

― Tämä on lahja kaupunkilaisille, kun me nyt juhlimme Imatran 70-vuotista taivalta kauppalana ja kaupunkina, juhlatyöryhmän puheenjohtaja Tea Laitimo kertoo.

Uuden teoksen luominen vaatii altaan ystäviltä hieman kärsivällisyyttä. Työ on valmis Imatranajoihin eli heinäkuun ensimmäiseen viikonloppuun mennessä. Toisin sanoen allas joudutaan pitämään kuivilla sinne asti.

Jatkossa altaan toinen suihkulähteen suutin joudutaan pitämään kiinni, jotta koskienpohjanäkymä saadaan 3D-kuvana kunnolla näkyviin, kun vesi luo oman haasteensa kolmiuloitteisuudelle. Toinen suihkulähteen suutin kytketään maalauksen valmistuttua päälle, joten ilman suihkulähdettä ei kokonaan jäädä.

Taiteilijat toivovat, että taideteos tuo lisäarvoa myös syksyyn ja kevääseen, jolloin altaassa ei ole vettä. Ville Huhtasen toiveissa on, että teos voitaisiin myös valaista.

Hän on ideoinut tämän kaltaista taideteosta jo useamman vuoden muutaman henkilön kanssa.

Minua on kiinnostanut tehdä kaupungin keskustaan julkinen taideteos jo pidemmän aikaa.

Taideteoksen tekeminen tulee maksamaan 10 000 euroa. Jos maalia jää yli, Huhtanen, Vartiainen ja Isotalo suunnittelevat jotain vastaavaa teosta myös Koskipuiston altaaseen.

Inkerinaukion kesäkukat istutetaan 13.6. Kukkatornit ja astiat tulevat juhannusviikolla.

 

Lisätietoja:

Juhlatyöryhmän puheenjohtaja, yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 020 617 2212, tea.laitimoatimatra.fi

Kuvataiteilija Ville Huhtanen, vhuhtanen(at)gmail.com

 

3D-teos näyttää erilaiselta eri kulmista katsottuna. Uomanpohja ilmentää veden virtaama kivikoissa.