Kuva

Inkerinaukion laitaan valoteos

Tiedote
27.8.2017 02:17
Janette Holmströmin taideteos julkistettiin Imatra-päivän illassa.

Imatran vuoden 2017 taiteilijan Janette Holmströmin teos julkistettiin Imatra-päivän iltana Valtionhotellin kupeessa, Inkerinaukion laidalla.

Kaksimetrinen valoteos pohjautuu Imatran historiaan: se on saanut innoituksensa Valtionhotellin edeltäjästä, 1890-luvulla rakennetusta puisesta hotellista, joka ennätti olla pystyssä vain vuoden ennen kun tulipalo tuhosi sen.

- Olen tutustunut Imatraan kulkien Vuoksen rantateitä. Näiden reittien varsilta löysinkin teokselle paikan, jolla on paljon tarinoita kerrottavanaan. Teos onkin eräänlainen ikkuna Imatran historiaan, Holmström kertoo.

Imatran vuoden taiteilija on pilotti, joka on tuotettu osana maanlaajuista TaideART-hanketta. TaideART on kuuden kuvataidetta opettavan ammattikorkeakoulun yhteinen hanke, jonka aikana kehitetään ja pilotoidaan taiteilijoille tuotteistamisen keinoja ja ansaintamalleja yhteistyössä työelämän kanssa. Hanketta toteuttaa Etelä-Karjalassa Saimaan ammattikorkeakoulu. Imatran kaupunki on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahasto.

Janette Holmström on päivittänyt teoksen tekovaiheista Instragram-tiliä. Tili löytyy: @Imatran_vuoden_taiteilija. Katso myös Imatran kaupungin Facebook-sivut.