Kuva

Peace Run Imatralle 30.7. Tule juoksemaan rauhan puolesta!

Tiedote
15.7.2016 13:23
Kansainvälinen Peacen Run - juoksu saapuu Imatralle 30.7. Peace Run kuljettaa rauhan soihtua Ympäri maailmaa. Kuka tahansa voi osallistua juoksuun ja kantaa rauhan soihtua lyhyen tai pidemmän matkan.

Imatralle juoksijat saapuvat Ruokolahden suunnalta. Imatran osuus starttaa Puntalan alikulun kohdalta klo 13.00 ja kulkue on Koskenpartaalla noin klo 15.00. Mukaan juoksuun saa liittyä mistä tahansa reitin varrelta. Halukkaat saavat juosta myös rauhansoihtu kädessä.

Koskenpartaalla eri maista tulleet juoksijat esittelevät juoksua ja sen ajatusta yleisölle. Tervetuloa juoksemaan tai katsomaan ja nauttimaan kansainvälisestä tunnelmasta!

Peace Run jatkaa seuraavana päivänä Venäjän puolelle.

Katso Peace Runin Imatran reitti kartalla.


Peace Run - konkari Anne Leinonen kannustaa kaikkia mukaan

Helsinkiläinen Anne Leinonen oli Peace Run - juoksussa mukana ensimmäisen kerran jo vuonna 1991.

Leinonen on ollut juoksemassa USA:ssa ja suurimmassa osassa Euroopan maita. Vuonna 1999 hän oli juoksemassa peräti seitsemän kuukautta eri puolilla Eurooppaa, kun Peace Run järjestettiin vuoden mittaisena. Vuosituhannen vaihde vietettiin tietenkin Lontoossa.

Juoksu ei ole välttämättä suurelle yleisölle kovin tuttum , Anne Leinonen kertoo.

– Tämä on aina ollut leimallisesti ruohonjuuritason tapahtuma, josta lähinnä juoksijat itse tietävät. Juoksijaporukkaa voi sanoa jonkinlaiseksi löyhäksi yhteisöksi, jossa on useampi tuhat henkilöä.

– Peace run vierailee paljon kouluissa, tapaa kaupunkien ja järjestöjen edustajia. Maista riippuen mukana on erilaisia yhteistyötahoja. Jenkeissä kierreltiin paljon kaikennäköisiä iltapäiväkerhoja. Aasiassa on saatettu käydä vaikka luostareissa. Riippuu tosi paljon maasta.

– Suomessa juostaan aika lailla luonnossa, kun ollaan kesäaikaan liikkeellä ja koulut ovat kiinni. Juoksu on silti otettu hyvin vastaan. Ulkomaalaisten mielestä tänne kannattaa tulla kesällä, kun ilmat ovat suotuisia.

– Anne kehottaa kaikkia kiinnostuneita osallistumaan rohkeasti juoksuun ja kantamaan soihtua.


Kansainvälinen Peace Run

Kansainvälinen Peace Run tapahtuma on maailmanlaajuinen soihtuviesti, joka pyrkii  vahvistamaan kansainvälistä ystävyyttä ja harmoniaa juoksun avulla. Tämä  lähes 30 vuotta järjestetty Rauhanjuoksu on maailman suurin ja pisin ruohonjuuritason liikuntatapahtuma rauhan puolesta. Maailmanlaajuisesti  juoksu tavoittaa yhteensä yli 100 maata kaikissa maanosissa.

Rauhanjuoksulla on yksinkertainen viesti: Ensimmäinen askel on sinun! Juoksun näkyvänä tunnusmerkkinä on olympialaistyyliin kädessä kannettava palava soihtu. Tämä soihtu yhdistää eri kansakuntia, kansoja ja ihmisiä kulkiessaan ihmiseltä toiselle ja maasta toiseen. Suomi on ollut mukana Rauhanjuoksussa alusta lähtien vuodesta 1987.

Soihtuviesti on tavallisille ihmisille tarkoitettu epäpoliittinen tapahtuma, jonka pyrkii vahvistamaan yhteenkuuluvuutta ja ystävyyttä mm. liikunnan avulla. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.

Euroopassa juoksuun arvioidaan osallistuvan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Kaikki halukkaat voivat osallistua juoksuun, kun se saapuu paikkakunnalle. Soihtua voi kantaa vaikka vain muutaman askelen, muutaman korttelin taikka muutaman kilometrin verran. Juoksussa on mukana ydinjoukko eurooppalaisia juoksijoita koko Euroopan-osuuden ajan.

Vuonna 2016 juoksu käy vuoden aikana kaikissa maanosissa, yhteensä yli 100 maassa. Euroopassa noin 15 hengen kansainvälinen juoksujoukkue kiertää 8 kuukautta kestävän yhtenäisen lenkin, käyden 47 Euroopan maassa. Viesti alkoi helmikuussa Lissabonista ja päättyy lokakuussa Roomaan. Juoksijat saapuvat Suomeen 24. heinäkuuta Ruotsista. Tänä vuonna viesti kulkee Vaasasta Jyväskylän kautta Imatralle, jonne Suomen osuus päättyy 31. heinäkuuta. Imatralta viesti jatkaa edelleen Venäjälle. Suomen tapahtuman suojelija 2016 on kansanedustaja Erkki Tuomioja.

Juoksun alullepanija on Sri Chinmoy (1931-2007), ihmiskunnan harmonian puolesta työskennellyt intialainen filosofi, kirjailija ja taiteilija. Juoksun käytännön toteutuksesta vastaavat vapaaehtoiset, juoksureitin varrella asuvat yhteyshenkilöt, jotka ovat yhteistyössä eri kaupunkien edustajien ja yhteisöjen kanssa.

Lue lisää Peace Runista.