Kuva
Kimppakyydit-sivuston etusivu.
Kimppakyydit-sivusto.

Uusi kimppakyytisovellus helpottaa yhteiskyytien löytämistä

Tiedote
25.11.2022 10:05
Palvelussa kuka tahansa voi tarjota ja etsiä kimppakyytiä.

Kimppakyytien tarjoaminen ja etsiminen helpottuu uuden sovelluksen myötä. Uudessa Kimppakyydit-sovelluksessa kuka tahansa voi tarjota kyytiä muille käyttäjille.

—Palveluun voi käydä merkitsemässä esimerkiksi oman työmatkansa. Sovellukseen ilmoitetaan reitti ja aika, jolloin matkan on suunnitellut ajavansa, hankevetäjä Tanja Nyholm Hinkua Etelä-Karjalaan! -hankkeesta kertoo.

Muut käyttäjät voivat ottaa yhteyttä kyydin tarjoajaan sovelluksen kautta. Sen jälkeen kyydin yksityiskohdista, esimerkiksi siitä, mistä kyytiläinen hyppää kyytiin, voi sopia puhelimitse.

Palvelussa kyytejä tarjotaan ei-ammattimaisesti. Sovellus laskee jokaiselle ilmoitukselle automaattisesti yhdensuuntaisen matkan arvioidut polttoainekustannukset. Ilmoittaja päättää, ehdottaako hän kustannusten puolittamista, toivooko hän kyytiläisen maksavan kaikki kustannukset vai tarjoaako kuski kyydin ilmaiseksi.

—Maksamisesta osapuolet sopivat keskenään heille parhaiten soveltuvalla tavalla, Nyholm sanoo.

Palvelu löytyy osoitteesta Kimppakyydit.com

Sovellus on hankittu osana Hinkua Etelä-Karjalaan! -hanketta. Hankkeessa edistetään maaseudun hiilineutraaliutta ja ilmastoystävällistä elämäntapaa. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Hankeaikaa on keväältä 2020 vuoden 2022 loppuun. Toteuttajina ovat Imatran ja Lappeenrannan seudulliset ympäristötoimet. 

Lisätietoja:

Hankevetäjä Tanja Nyholm, tanja.nyholmatlappeenranta.fi (tanja[dot]nyholm[at]lappeenranta[dot]fi), p. 040 703 3366 

Kimppakyydit.com