Kuva
leikkipaikka, etualalla leikkikaivuri ja kaksi lasta, takana puustoa.
Ukonniemen leikkipaikan havainnekuva

Ukonniemeen rakennetaan Imatran suurin leikkipuisto 

Tiedote
4.10.2022 16:52
Leikkipuisto valmistuu vanhan leirintäalueen viereen vuoden 2023 aikana.

Ukonniemeen vanhan Taimitarhan alueelle suunnitellun toimintapuiston ensimmäisen osan, leikkipuiston, rakennustyöt ovat alkaneet puuston raivauksella ja maamassojen siirroilla.

–  Nyt alueella on haketettu risuja pois. Tänä syksynä tehdään maanrakennustöitä; kulkuväylien, leikkialueiden ja valaistuksen perustustöitä. Entinen leirintäalue kunnostetaan toimintapuiston pysäköintialueeksi. Keväällä aloitetaan varsinaisten leikkivälineiden asentaminen, kertoo kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen.

Leikkipuiston suunnitteluun ja rakentamiseen oli varattu tälle vuodelle 150 000 euroa. Lisäksi kaupunki sai hankkeeseen valtionavustusta 45 000 euroa. Tulevan vuoden budjettiin on rakentamista varten varattu 250 000 euroa.

Lisätietoja:

Erika Luhtanen, kaupunginpuutarhuri, Imatra, puh. 020 617 4704, etunimi.sukunimiatimatra.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]imatra[dot]fi)
 

Ukonniemen toimintapuisto

Entisen taimitarhan alueelle on ideoitu uutta toimintaa keräämällä ideoita kaupunkilaisilta ja järjestämällä aluesuunnittelun ideakilpailu Lappset Oy:n kanssa. Sen voittajaidea, toimintapuisto Mäihä, toimii alueella laadittavan toimintapuiston yleissuunnitelman pohjana. Yleissuunnitelman laati VSU Maisema-arkkitehdit Oy, joka suunnitteli myös nyt rakennettavan leikkipuiston.

Kommentit

Outi
Tiistai
04/10/2022
14:45

Hienolta kuulostaa! Jotta…

Hienolta kuulostaa!

Jotta hienon uuden leikkipuiston käyttö ylipäätään on mahdollista, onko kesäiseen hyönteisongelmaan tulossa ratkaisu? Viereisen koirapuiston käyttö on kesäisin mahdotonta koirille ja aikuisille miljoonien polttiaisten takia. Pienille lapsille polttiaiset ovat vielä suurempi haitta.

162
151

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.