Kuva
Alustava suunnittelukilpailun alue. Alue voi vielä hieman rajautua kevään aikana.

Entisen taimitarhan ympäristöstä ideakilpailu vireille

Tiedote
7.2.2019 12:00
Imatra on valittu Lappsetin seuraavan suunnittelukilpailun kohteeksi. Kilpailu ei vielä sido rakentamaan.

Imatra ja Lappset Group Oy järjestävät ideakilpailun Ukonniemen entisen taimitarhan alueen uudistamiseksi. Alustavasti kilpailun suunnittelualue rajautuu Ottelukatuun ja Lammassaarentiehen.

Ideakilpailulla haetaan uusia näkemyksiä siitä, miten aluetta voitaisiin kehittää palvelemaan paremmin kaupunkilaisia ja matkailijoita. Tavoitteena on myös alueen puistomaisuuden lisääminen.

─ Alue on yleiskaavassa matkailu- ja urheilupalvelujen aluetta. Siihen suuntaan aluetta tulisi kehittää. Toivoisin, että muksusta mummoon löytäisi tältä alueelta tekemistä maksutta. Alueelle sopisi esimerkiksi pulkkamäki, kahluuallas, pieniä pelikenttiä, temppuratoja, skeittipaikka, trampoliini, miniareena, pensaslabyrintti tai mitä vaan suunnittelijat keksivät, kaupungingeodeetti Sini Pekkala sanoo.

Ukonniemen alue valikoitui suunnittelukilpailun kohteeksi monipuolisuutensa vuoksi.

─ Urheilu- ja liikuntapaikkarakentaminen on tähän asti keskittynyt tukemaan urheilijoita ja runsaasti liikuntaa harrastavia. Tämän suunnittelukilpailun kautta haetaan ideoita sellaiseen ympäristöön, joka maisemallisestikin kannustaa vähän liikuntaa harrastavia ihmisiä ja perheitä kokeilemaan sekä kokemaan liikunnan iloa, liikuntatuotteiden konseptipäällikkö Aarni Mertala Lappsetilta kuvailee.

Kilpailu on suunnattu maisemasuunnittelualan opiskelijoille. Mertalan mukaan Imatran kaupungin kilpailukohteeksi määrittelemä alue tarjoaa opiskelijoille todellisen ja haastavan kohteen, jossa opiskelijat joutuvat hankkimaan tietoa monitieteellisesti sekä oppimaan prosessin aikana erilaisten ja toisiaan risteävien toimintojen yhdistämistä aluesuunnittelussa.

Tänä keväänä kaupunki ja Lappset määrittelevät kilpailualueen tarkemmin ja säännöt. Kilpailu alkaa virallisesti ensi syksynä. Voittaja on tiedossa helmikuussa 2020.

─ Kilpailu ei sido kaupunkia investoimaan tässä vaiheessa. Haemme nyt hyviä ideoita alueelle. Kenties ideoita voisi toteuttaa pala kerrallaan tulevaisuudessa, Pekkala korostaa.

Kaupunki on sitoutunut osallistumaan kilpailun järjestelyihin.

 

 

Lisätietoja:

Kaupungingeodeetti Sini Pekkala, Imatran kaupunki, 020 6174456, sini.pekkalaatimatra.fi

Konseptipäällikkö Aarni Mertala, Lappset Group Oy, 0400 328 481, aarni.mertalaatlappset.com

  

 

Lappsetin ideakilpailu

  • toteutettu 43 kertaa.
  • yli 1200 tehtyä suunnitelmaa
  • yhteistyössä kuntien kanssa.
  • kilpailun perustaja liikuntaneuvos Risto Ikäheimo
  • Vuoden 2018 kilpailu järjestettiin Espoon Kaitaanlaakson alueesta.