Kuva
Mies pitää kädessään rapua.
Yhdellä rastilla tutustuttiin rapuihin.

Koululaiset tutustuivat kaupunkipurolla Vuoksen kaloihin ja eliöihin

Tiedote
23.9.2021 18:29
Kalapäivä oli osa junioriyliopisto Universoman toimintaa.

Imatran 8.-luokkalaiset tutustuivat tällä viikolla Vuoksen kaloihin, rapuihin ja pohjaeläimiin kaupunkipurolla.

Oppilaat kiersivät kaupunkipuron ympäristössä kuusi rastia. Rasteilla eri organisaatioiden asiantuntijat kertoivat ajankohtaista tietoa Vuoksen kaloista, ravuista ja pohjaeläimistä sekä opastivat kalantutkimusmenetelmiin.

- On ollut kivaa, ei tarvinnut mennä matikan tunnille, Aatu Immonen Vuoksenniskan koulusta nauraa.

Väistetyn matematiikan tunnin lisäksi päivästä oli muutakin iloa.

- On oikeasti ollut mukavaa. Esimerkiksi kalojen tainnutuksesta oli mielenkiintoista kuulla. En tiennyt, että sellaistakin tehdään. Nyt tunnistan myös taimenen.

Universoma täydentää opetusta

Kaupunkipuro-teemapäivä on osa Imatran junioriyliopisto Universoman toimintaa. Universoma tarjoaa luonnontieteisiin painottuvaa opetusta ja täydentää koulujen opetussuunnitelmia.

Tänä vuonna 8.-luokkalaiset pääsevät kaupunkipuron lisäksi tutustumana myös LUT-yliopiston Lappeenrannan kampukseen. Kampusvierailulla perehdytään yliopiston ja ammattikorkeakoulun toimintaan erilaisten työpajojen avulla.

3.-luokkalaisten Universoma-kokonaisuus käsittelee puhdasta vettä. 4.-luokkalaiset puolestaan tutustuvat Vuoksen vesistöön oppitunneilla.

Lukiolaisille tarjolla on verkkokursseja, vierailu LUT-yliopistolla sekä mahdollisuus osallistua Ilmastonsuojelupäiville.

Junioriyliopiston kautta järjestetään lisäksi koulutusta esiopetuksen ja alakoulujen opettajille.

 

Kalapäivän toteutti suomalais-venäläinen rajajokihanke RiverGo yhdessä Imatran kaupungin kanssa. Kaakkois-Suomi – Venäjä ENI CBC-ohjelmasta rahoituksen saanut RiverGo-hanke on 2,5-vuotisen kestonsa aikana järjestänyt tähän mennessä yli 30 erilaista tilaisuutta Suomessa ja Venäjällä.

 

Universoma