Kuva
Entinen taimitarhan alue Ukonniemessä
Entinen taimitarhan alue Ukonniemessä

Kaupunkilaiset antoivat mielikuvituksen lentää taimitarhan alueen ideoinnissa

Tiedote
4.7.2019 13:57
Ukonniemen tyvessä sijaitsevalle entiselle taimitarhan alueelle ehdotettiin toimintoja monipuolisesti maauimalasta näkötorniin. Kevään aikana toteutettu ideointi pohjustaa Imatran kaupungin ja Lappset Oy:n syksyllä 2019 järjestämää suunnittelukilpailua, jolla haetaan ratkaisua Taimitarhan alueen kehittämiseen.

Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen on ilahtunut ehdotuksista, jotka laajentaisivat alueen palveluntarjontaa enemmän kaikelle kansalle. Hänen mukaansa vastauksissa näkyy, että Ukonniemi voisi olla entistä vahvemmin koko perheen viihtymisen paikka.

– Ehdotuksissa on toimintoja sellaisillekin käyttäjille, jotka eivät harrasta aktiivisesti mitään. Aluetta käyttäisivät kaikenikäiset kaikkina vuodenaikoina ainakin osittain. Ja on huomioitu ympäristöpuoltakin, ettei se olisi sellainen hiekkaerämaa, luonnehtii Luhtanen vastauksia.

Luhtasen mukaan ideoissa oli paljon toiminnallista, kuten toimintapuistossa kuuluukin. Esille nousivat seikkailupuisto, perhepuisto, ulkoilma ja kuntoilu, koirapuisto, liikennepuisto, uimala. Aika monessa vastauksessa mainittiin myös jääurheilu.

Yllättävä ehdotus oli näkötorni.

– Hieno idea. Näkötornista voisi olla ehkä sellainen kevyempi versio, josta tullaan alas vaikka vaijerilla. Eihän sen tarvitsisi kovin korkealle nousta, pohtii Luhtanen

Monet vastaukset olivat Luhtasen mukaan kunnianhimoisia. Asioita oli pohdittu huolella sekä niihin oli selkeästi panostettu.

– Monista vastauksista nousi esiin, että alueesta toivottaisiin hulppeaa kohdetta, josta nousee ajatus ”Wau, mikä paikka!” Suunnitelmissa pitäisi huomioida, että kohteesta ei tulisi vain perus-leikkipaikka. ”Uskalletaan olla isosti Suomen paras hyvinvointi- ja liikuntapuisto.”, hän siteeraa erästä vastausta.

Asukkaille suunnattu kysely on osa materiaalia, jonka opiskelijat saavat käyttöönsä, kun alueen suunnittelukilpailu alkaa syyskuun alussa. 

Kilpailu ei sido kaupunkia investoimaan kohteeseen suunnitteluvaiheessa.

Katso kaikki kaupunkilaisten ehdotukset.

 

Lisätietoja: Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen, erika.luhtanenatimatra.fi (erika[dot]luhtanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 - 617 4704