Kuva
Walkers-toiminta alkoi jo elokuussa Imatralla. Nyt toiminta vakiintuu ja Imatra hankki uuden auton käyttöönsä.
Walkers-toiminta alkoi jo elokuussa Imatralla. Nyt toiminta vakiintuu ja Imatra hankki uuden auton käyttöönsä.

Imatran oma Walkers-auto lähtee liikkeelle maaliskuussa

Tiedote
20.2.2023 16:16
Kokeilutoiminta vakuutti, että Imatra tarvitsee oman liikkuvan yksikön nuorisotyöhön.

Imatralla on kokeiltu Aseman Lapset -järjestön Walkers-mallia viime vuoden elokuusta alkaen. Toiminnasta saadun hyvän kokemuksen vuoksi hyvinvointilautakunta päätti jatkaa kokeilua pysyvällä ratkaisulla eli hankkimalla Imatralle oman nuorten palveluita jalkauttavan matkailuauton.

Nyt tuo vuokrattu auto on saapunut ja se on parhaillaan teipattavana. Ulkoasusta järjestettiin kysely Instagramissa nuorille. Jaguaariksi nimetyn Walkers-auton ulkoasu paljastetaan Moottori käyntiin -yleisötapahtumassa 9.3. klo 18 Imatran keskustassa. Tuolloin alkaa Wauton taival kaupungissa.

Yhteistyö jatkuu seurakunnan ja Aseman Lapset -järjestön kanssa

Imatran kaupunki solmii kolmen vuoden mittaisen yhteistoimintasopimuksen Aseman Lapset -järjestön kanssa.

Lisäksi kaupunki jatkaa yhteistyötä Imatran seurakunnan kanssa. Käytännössä Wauto liikkuu kaupungin ja seurakunnan nuorisotyöntekijöiden sekä vapaaehtoisten aikuisten voimin. Seurakunnan puolelta toimintaa ovat olleet rakentamassa nuorisotyöntekijä Eetu Oravuo ja erityisnuorisotyöntekijä Tomi Hämäläinen.

− Valtakunnallisen waparirekryn kautta meille ilmoittautui seitsemän vapaaehtoista eli waparia. Entuudestaan wapareita on syksyn jaksolta noin kymmenen. He ovat toiminnalle äärimmäisen tärkeitä, erityisnuorisotyöntekijä Reetta Peltonen kertoo.

Wauto-autolle on etsitty myös ulkopuolisia tukijoita.

− Lahjoittajia ja toiminnan tukijoita on tullut jo jonkin verran, mutta uudet yhteistyökumppanit ovat erittäin tervetulleita. Toimintaa voi lähteä tukemaan monilla eri tavoin. Jos olet kiinnostunut toiminnan tukemisesta, ole yhteydessä suoraan minuun, Walkers Imatran päätoimintavastaava, erityisnuorisotyöntekijä Johanna Mäkinen toteaa.

Lisätietoja:

Walkers Imatran päätoimintavastaava erityisnuorisotyöntekijä, Johanna Mäkinen, Imatran kaupunki, p. 020 6177277, johanna.makinen @imatra.fi

Toimintavastaava, erityisnuorisotyöntekijä Reetta Peltonen,Imatran kaupunki, p. 040 486 1021, reetta.peltonen @imatra.fi

Toimintavastaava, nuorisotyöntekijä Eetu Oravuo, Imatran seurakunta, p. 044 400 4227, eetu.oravuo @evl.fi

 

 

Wauto liikkuu siellä missä nuoretkin

  • Walkers-toimintamallin tavoitteena on mahdollistaa niiden nuorten tavoittaminen, jotka jäävät tai jättäytyvät muiden nuorten palveluiden ulkopuolelle.
  • Auto liikkuu eri puolilla kaupunkia ja tapahtumissa.
  • Wautossa jokainen nuori tulee kohdatuksi omana itsenään ja anonyymisti.