Kuva
Siivojanuori
Oppisopimus on yksi vaihtoehto ammattiin.

Imatralta yrityslisä oppiso­pi­muksella työllis­täville pienyrityksille

Tiedote
21.6.2022 15:37
Kuntalisä tukee työllisyyttä ja yritysten kehittymistä.

Imatran kaupunki ottaa kokeiluna käyttöön oppisopimuksen yrityslisän.

Tämä kuntalisä on harkinnanvarainen palkkio yrityksille siitä, että yritys palkkaa imatralaisen työttömän työnhakijan oppisopimuksella.

─ Yrityslisällä vastataan siihen, että työttömän olisi helpompi päästä takaisin työmarkkinoille. Lisäksi se voi olla lääke pienyritysten työntekijä- ja osaamispulaan. Se voi mahdollistaa yrityksen laajentamisen sekä kisälli oppipoika- menetelmän hyödyntämisen, työllisyysasiantuntija Marika Vento sanoo.

Yrityslisä voi tukea myös maahanmuuttajan työllistymistä.

Valmius tuen kasvattamiseen

Uusi oppisopimuksen yrityslisä hyväksyttiin eilen (20.6.22) Imatran kaupunginhallituksessa. Tälle vuodelle on varattu 40 000 euron määräraha tukien maksuun.

─ Määräraha riittää alustavan arvion mukaan 6-7 yritykselle tänä vuonna. Jos yrityksiä tulee enemmän, päättäjät ovat valmiita keskustelemaan avustuspotin kasvattamisesta, Vento toteaa.

Koulutettava saa palkan, yritys tuen

Enimmillään yritys voi saada oppisopimuksen kuntalisää 600 euroa kuukaudessa yhteensä kuuden kuukauden ajan. Tämän jälkeen tukea voidaan myöntää maksimissaan 300 euroa kuukaudessa oppisopimusopiskelijaa kohden kuuden kuukauden ajan.

─ Nuorten työllisyyden edistämiseksi kannustimena on 100 euron korotus kuukausikorvaukseen, jos palkattava henkilö oppisopimussuhteeseen on alle 29- vuotias, projektipäällikkö Tiia Aromaa kertoo.

Oppisopimukseen ottava yritys saa kuntalisän ja sen tulee maksaa koulutettavalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Kuntalisä kohdennetaan pienille yrityksille, joissa henkilöstömäärä on enintään 20 henkilöä.

Kaupungin oppisopimuslisää tullaan tulevaisuudessa kehittämään yritysten ja koulutettavien kokemusten pohjalta.

 

Oppisopimus on vaihtoehto

 

Lisätietoja:

Työllisyysasiantuntija Marika Vento, p. 020 617 7279, marika.ventoatimatra.fi (marika[dot]vento[at]imatra[dot]fi)

Projektipäällikkö Tiia Aromaa, p. 040 526 0846, tiia.aromaaatimatra.fi (tiia[dot]aromaa[at]imatra[dot]fi)

 

Miten tukea voi hakea?

  • Yrityslisän myöntämisen edellytyksenä on, että henkilö on imatralainen työtön työnhakija, joka suorittaa ammatillisen perustutkinnon oppisopimussuhteessa ja henkilölle maksetaan sovellettavan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

  • Yrityslisää oppisopimukseen myönnetään enintään 600 euroa kuukaudessa 6 kuukauden ajalle ja 300 euroa kuukaudessa seuraavalle 6 kuukaudelle eli yhteensä 12 kk ajalle.

  • Nuorten työllisyyden edistämiseksi kannustimena on 100 euron korotus kuukausikorvaukseen, jos palkattava henkilö oppisopimussuhteeseen on alle 29-vuotias.

  • Oppisopimuskoulutukseen myönnettävä koulutuskorvaus otetaan kuntalisää myönnettäessä huomioon siten, että yhteenlasketut tuet (yrityslisä, mahdollinen palkkatuki ja koulutuskorvaus) eivät saa ylittää oppisopimuskoulutettavan palkkauskustannuksia.

  • Oppisopimuslisää voivat hakea yritykset, joissa henkilöstömäärä on max 20 henkilöä. Oppisopimuslisä myönnetään hakemusten perusteella.

  • Yrityslisä hakemus oppisopimukseen on jätettävä kolmen (3) kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta.

  • Hakemuksia voi jättää 15.8. alkaen. Hakemuslinkki julkaistaan tuolloin osoitteessa imatra.fi/oppisopimuslisa