Kuva
Ohjaamo nuoret hyppää

Yrittäjyysseteleillä tuetaan nuorten yrittäjyyttä

Tiedote
28.3.2024 12:35
Yrittäjyyssetelit on tarkoitettu 13–28-vuotiaille imatralaisille. Haku alkaa 8.4.2024.

Imatran kaupunki ja Länsi-Saimaan 4H-yhdistys tukevat tänä vuonna nuorten yrittäjyyttä yrittäjyysseteleillä. Yrittäjyyssetelin avulla 13–28-vuotiaan imatralaisen on mahdollista kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti 4H:n yrittäjäpolun kautta. 

Imatran kaupungin ohjaamoneuvojan Iina Sainion mukaan yrittäjyysseteli on toivottu tuki nuorten yritystoimintaan.

– Olemme tosi innoissamme siitä, että Imatran kaupungin mahdollistama yrittäjyyssetelimalli toteutuu. Nuoret voivat setelin avulla kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti. Toivottavasti innokkaita yrittäjänuoria löytyy!

Imatran kaupunki on viime vuosina tukenut nuorten työllistymistä tarjoamalla kesätyöseteleitä ja duuniseteleitä imatralaisille nuorille. Yrittäjyysseteli tulee näiden setelien rinnalle.

Nuorelle voidaan myöntää joko kesätyöseteli tai yrittäjyysseteli samanaikaisesti, mutta ei molempia, sanoo Sainio.

Yrittäjyysseteleitä on jaossa kuusi kappaletta, ja yhden setelin arvo on 350 euroa. Setelin arvo kohdennetaan yrityksen perustamiskuluihin, 4H:n jäsenmaksuun, vakuutukseen sekä esimerkiksi yritystoiminnan materiaalikuluihin.

Hakuvaiheessa on oltava alustava ajatus tulevasta yritystoiminnasta

Yrittäjyyssetelien haku on auki 8.–22.4.2024. Setelit myönnetään kriteerit täyttävien hakemusten perusteella hakujärjestyksessä.

– Seteleitä hakiessa nuorella tulee olla alustava idea yritystoiminnasta, sanoo Sainio.

Yrittäjyyssetelin saaneet nuoret osallistuvat 4H-yhdistyksen järjestämään yrittäjyysvalmennukseen. Lisäksi 4H-yhdistyksen yhteyshenkilö toimii nuoren tukena yrittäjyyden polulla.

– Yhteyshenkilömme kulkee rinnalla koko yritysprosessin ajan ja auttaa niin kirjallisten suunnitelmien kuin ilmoitustenkin tekemisessä, kertoo toiminnanjohtaja Merja Kuukka Länsi-Saimaan 4H-yhdistyksestä.

Nuori saa yrittäjänä toimimisesta työtodistuksen ja lisäksi opintopisteitä, mikäli oppilaitos hyväksyy yritystoiminnan osaksi opintoja.

Lisätietoja:

ohjaamoneuvoja Iina Sainio, Imatran kaupunki, iina.sainioatimatra.fi (iina[dot]sainio[at]imatra[dot]fi), p. 040 662 5637 

toiminnanjohtaja Merja Kuukka, Länsi-Saimaan 4H, merja.kuukkaat4h.fi (merja[dot]kuukka[at]4h[dot]fi), p. 050 520 6166 

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.