Kuva
Ilmakuvassa Malonsaari, Mikonsaari ja Haapasaari
Yleiskaavatyössä on selvitetty rantarakentamisen mahdollisuuksia Malonsaaren itäpuolelle.

Yleiskaavaehdotus on nähtävillä toukokuun ajan

Tiedote
26.4.2024 10:01
Yleiskaavaehdotukseen voi tutustua kaupungin nettisivuilla ja kaupungintalolla. Yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 14.5.

Imatran yleiskaavaehdotus on valmistunut. Koko kaupungin alueen kattavalla yleiskaavalla määritellään isot linjat kaupungin alueidenkäytön kehitykselle sekä osa-alueiden maankäytölle. Yleiskaavaehdotus on julkisesti nähtävillä 2.–31.5.2024.

– Nyt asukkailla on viimeinen mahdollisuus ottaa kantaa yleiskaavaan, muistuttaa kaavoituspäällikkö Marja Pelo Imatran kaupungilta.

– Muistutukset huomioidaan, kun kaavaehdotusta viimeistellään, ja samalla arvioidaan, aiheuttavatko muistutukset mahdollisesti muutoksia tai tarkennuksia kaavaratkaisuun.

Nähtävillä olon jälkeen yleiskaavaehdotus etenee kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon, joka hyväksyy yleiskaavan. Hyväksytty yleiskaava ohjaa jatkossa asemakaavoitusta.

Hosseinlahden ja Lempukan ranta-alueet pysyvät virkistysalueina

Vuonna 2016 alkaneen yleiskaavan valmistelun aikana on käyty vilkasta keskustelua muun muassa Lempeenlietteen ja Hosseinlahden eli Lempukan ja Hossukan ranta-alueiden tulevaisuudesta. Aluksi alueet osoitettiin asuinrakentamiselle, minkä jälkeen rannat merkittiin rakentamisen reservialueiksi. 

– Tässä yleiskaavaehdotuksessa Hossukan ja Lempukan ranta-alueet ovat virkistysalueita, kertoo Pelo.

Yleiskaavan valmistelun aikana on selvitetty myös, voisiko Malonsaaren itäpuolella olevalta mantereen rannalta varata tontteja rantarakentamiselle.

–  Yleiskaavaehdotuksessa tontteja on mahdollista varata esimerkiksi Malonsaaren itäpuolelle, Ukonniemen lounaispuolelle ja Lammassaarentien varteen. Rantarakentamiseen soveltuvia paikkoja tutkitaan vielä tarkemman suunnittelun yhteydessä, toteaa Pelo.

Kaukopään koulun suojelumerkintä poistetaan

Kaupunkikehityslautakunta käsitteli yleiskaavaehdotusta kokouksessaan 23.4.2024. Ehdotus hyväksyttiin seuraavin tarkennuksin: Kaukopään koulun suojelumerkintä poistetaan ja merkitään Tainionkosken voimalaitoksen ohi menevän ohitusuoman merkintä ja asianmukaiset tekstit.

–  Kaukopään koulun osalta saamme todennäköisesti vielä Etelä-Karjalan museolta ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta lausunnon yleiskaavan rakennussuojelukohteista, mikä jälkeen arvioidaan, miten suojelumerkintöjen kanssa edetään, kertoo Pelo.

Tainionkosken voimalaitoksen kohdalle kaavakarttaan lisätään merkintä, jolla varmistetaan, että tulevaisuudessa ohitusuoman tekeminen on mahdollista.

Lisätietoja:

kaavoituspäällikkö Marja Pelo, Imatran kaupunki, marja.peloatimatra.fi (marja[dot]pelo[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1074

Muokattu 26.4.2024 klo 11.20: Lisätty linkki kaupunkikehityslautakunnan kokouksen materiaaleihin.

Kommentit 2 kpl

Markus Niskanen
Sunnuntai
26/05/2024
09:44

Jos rantarakentamista haluaa…

Jos rantarakentamista haluaa niin mielestäni Ukonniemen ja sataman alue olisi tähän kaikista paras. Esimerkiksi lammassaaren "venesäilytysalueella" on valtavasti tilaa jos nykyiset toiminnot siirrettäisiin johonkin järkevämpään paikkaan. Tähän ympäristöön mahtuisi useita pienkerrostaloja jotka eivät häiritsisi maisemia tai alueen virkistystoimintaa lainkaan verrattuna nykyiseen toimintaan/tilankäyttöön. Lisäksi kannattaisi tehdä yhteistyötä Lappeenrannan kaupungin kanssa jotta Rauhan suuntaan voisi kaavoittaa rantaan asuinalueita.

0
0
Tuomas Nousiainen
Lauantai
25/05/2024
22:50

Laittakaa nyt tontteja…

Laittakaa nyt tontteja myyntiin lempukan, hossukan ja ukoskan lähimaastossa niin alue kehittyy, kun saadaan porukkaa asumaan hienoille paikoille paikallisille työtä ja yrityksille myyntiä.

Omakotitaloalueita, paritaloja ja rivareita kiitos. Voi sinne jättää rantaraittiakin ulkoilijoille, mutta ei ihmisiä kiinnosta rakentaa liian kauvaspalveluista ja urheilu mahdollisuuksista.

Olen entinen imatralainen ja asunnykyisin lappeenrannassa, unelmana uusi omakotitalo omarantaiselta tontilla

0
0

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.