Kuva
Ville Laivamaa kuvattuna Imatran Vuoksenniskan koulun pihalla toukokuisena päivänä.

Ville Laivamaa jää eläkkeelle Vuoksenniskan koulun rehtorin tehtävistä elokuussa 2023

Tiedote
30.5.2023 11:03
Haastattelimme Villeä hänen viimeisen lukuvuotensa päätteeksi ennen lomien alkua.

Ville Laivamaa, jäätkö todella eläkkeelle Vuoksenniskan koulun rehtorin tehtävistä?

-  Kyllä, jään eläkkeelle näistä tehtävistä elokuussa lomien jälkeen. Olen ollut koulun esimiestehtävissä yhteensä 23 vuotta, ja Imatralla vuodesta 2020.

Miltä työskentely Vuoksenniskan koulussa on tuntunut?

- Olen kokenut, että täällä on ollut tosi hyvä tehdä työtä, vaikka työtä paljon onkin. Meillä on niin hyvä henkilökunta ja hienot oppilaat tässä koulussa. Olen aina toivonut pääseväni töihin yhtenäiskouluun, ja täällä sain siihen mahdollisuuden.

Miten koulun ympäristö ja alueen palvelut ovat kehittyneet?

- On ollut hienoa huomata, miten vanhempaintoimikunta heräsi uudelleen pari vuotta sitten eloon. Esimerkiksi 23.5. järjestettiin tapahtuma alakoululaisille, mikä oli todella hieno ja onnistunut juttu. On myös erittäin tärkeää saada vanhemmat osallistumaan aktiivisesti koulun toimintaan.

- Vaikka koulun ympäristö onkin kaunis ja hieno, niin Vuoksenniskalla oli jokin aika sitten vielä tilanne, että nuorisolle ei ollut täällä mitään tekemistä. Onneksi tähän huonoon tilanteeseen puututtiin, ja tännekin on saatu nuorille iltatoimintaa sekä Walkers-auto, mikä on ollut erittäin positiivinen asia. Imatra on toiminut tässä asiassa hyvin.

Miten koronapandemia on vaikuttanut koulun toimintaan?

-  Koronan jälkeen on kertynyt oppimisvelkaa, ja siinä on vieläkin kirittävää. Oppilaiden hyvinvointi on meille ihan ykkösasia Vuoksenniskalla. Pyrimme tarjoamaan selkeät rajat ja kannustavan ilmapiirin oppimisen tueksi.

Miten olet kokenut työskentelyn oppilaiden ja henkilökunnan kanssa?

- Täällä on tosi mukavia nuoria ja lapsia, jotka osaavat hyvin käyttäytyä. Vuoksenniskalla panostetaan kohtaamiseen ja siihen, että me aikuiset olemme täällä lapsia varten. Olen todella nauttinut työstäni näiden lasten, nuorten ja tämän mukavan henkilökunnan kanssa.

- On ollut tunne, että rehtoria kunnioitetaan. Työtä on ollut paljon, mutta se on ollut antoisaa. Mielenkiintoista on ollut myös Universoman kautta tehty yhteistyö LUT:in kanssa. Kaiken kaikkiaan minulle jää hyvä mieli, kun on tultu niin hyvin toimeen keskenämme.

Millaisia ajatuksia sinulla on tulevaisuudesta?

- Aikuisten on hyvä olla enemmän perillä nuorten maailmasta. Haluan kiittää koko sydämestäni Imatraa siitä, että kaupunki on panostanut erityisnuorisotyöhön ja tuonut muun muassa Walkers-auton.

- Toivon, että huolipuheita olisi julkisessa keskustelussa vähemmän ja keskityttäisiin sopeutumaan valloilla olevaan tilanteeseen. Imatra voisi hyvin olla oikein mukava 20–25 tuhannen asukkaan kaupunki, jossa on hyvä elää. Keskityttäisiin siihen enemmän.

Mitä suunnitelmia sinulla on eläkkeelle jäämisen jälkeen?

- Työelämässä minulla on tarkoitus jatkaa yrittäjänä kouluttajana Niilo Mäki-instituutille elokuun jälkeen. Lisäksi aion viettää aikaa kesällä mökillä Immalanjärvellä ja liikkua, jotta kunto pysyy yllä. Valokuvaaminen kuuluu myös vapaa-aikaani.

Lopuksi, millaisia terveisiä haluat sanoa Vuoksenniskan koulun oppilaille ja henkilökunnalle?

- Vuoksenniskan koulusta kannattaa olla ylpeä! Ihan jokainen työntekijä on tärkeä koululle. Täällä on mahtavia oppilaita, joiden kanssa on ollut ilo tehdä töitä. Ainut harmi on, että ehdin olla täällä vain kolme vuotta.

- Täällä tervehditään aina, ja aina on aikaa vaihtaa pari sanaa arjen keskellä. Siitä olen itsekin pitänyt huolta ensimmäisestä päivästä lähtien.

- Haluan kiittää kaikkia kollegoita ja toivottaa sekä heille että jokaiselle oppilaille kaikkea hyvää tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

johtava rehtori Ville Laivamaa, Vuoksenniskan koulukeskus, ville.laivamaaatimatra.fi (ville[dot]laivamaa[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 5809

Kommentit 2 kpl

Mika Strömberg
Tiistai
30/05/2023
19:40

Paljon iloa, leppoisaa oloa…

Paljon iloa, leppoisaa oloa ja pitkää eloa Villelle eläkepäivinä! Kiitos arvokkaasta työstä lasten sivistyksen puolesta ja myös menneestä työtoveruudesta!

375
361
Päivi Virkki
Tiistai
30/05/2023
11:51

Mukavia eläkepäiviä…

Mukavia eläkepäiviä kouluttajan työn lisäksi Villelle. Kiitos myös hyvästä yhteistyöstä Lappeenrannan ajoilta 🙂

381
371

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.