Kuva
Koulukatu-Lappeentien risteys keväällä

Viemäreiden tiiveystutkimuksiin liittyviä savukokeita Lappeentiellä 20.–31.5.2024

Tiedote
15.5.2024 10:58
Tutkimukset ovat osa Koulukatu-Lappeentien saneerauksen valmistelua.

Lappeentiellä tutkitaan alueen viemäreiden tiiveyttä sekä mahdollisia putkistovuotoja. Tutkimus tehdään savukokeilla 20.–31.5.2024 arkisin klo 8.00–16.00.

Savukokeiden aikana savua purkautuu rakennusten katoilla olevista viemäreiden tuuletusputkista sekä esimerkiksi viemäreiden tarkistuskaivojen kansista. Savu on vaaratonta, eikä se värjää pintoja. Savu hälvenee muutamassa minuutissa.

Savutus suoritetaan karttaan rajatulla katuosuudella, ja se koskee rajausalueen varrella olevia kiinteistöjä.

Kartalla vihreällä merkattuna alue, jolla tehdään savukokeita.
Savukokeita tehdään kartassa näkyvän, vihreällä rajatun alueen varrella olevissa kiinteistöissä.

– Savukokeiden suorittajat saattavat liikkua tutkimuksen aikana kiinteistöjen pihoilla, joten lemmikit pyydetään pitämään kytkettyinä. Tutkimusta ei tehdä rakennusten sisällä, kertoo verkostomestari Kari Mäkelä Imatran vedeltä.

Karttaan merkatun alueen varrella olevien kiinteistöjen asukkaita pyydetään huolehtimaan, että kaikissa lattiakaivoissa, myös mahdollisten käyttämättömien lavuaarien vesilukoissa, on vettä. Vesilukot voi täyttää laskemalla lavuaariin vettä noin 10 sekuntia. Jos vesilukko on kuivillaan, sen kautta voi päästä savua huoneistoon.

– Mikäli asuntoon tulee savua, vaikka vesilukoissa on vettä, se on yleensä merkki viemäriputkiston vauriosta, sanoo Mäkelä.

Tutkimuksen suorittaa L&T Teollisuuspalvelut Oy.

Lisätietoja:

verkostomestari Kari Mäkelä, Imatran vesi, kari.makelaatimatra.fi (kari[dot]makela[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4383

työnjohtaja Mika Ruuskanen, L&T Teollisuuspalvelut Oymika.ruuskanenatlassila-tikanoja.fi (mika[dot]ruuskanen[at]lassila-tikanoja[dot]fi), p. 050 472 9741

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.