Kuva
Nuoret istuvat sohvalla ja keskustelevat hymyssä suin.

Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään 12.–16.2.

Tiedote
9.2.2024 13:40
Vuoden 2024 teemana on 'Ohjaamo on nuorten palvelu'.

Vuoden 2024 teemalla 'Ohjaamo on nuorten palvelu' muistutetaan Ohjaamojen toiminnan keskittyvän vain nuoriin ja nuoriin aikuisiin.

Viikon aikana Imatran Ohjaamo julkaisee sometileillään TikTokissa, Instagramissa, Facebookissa ja Snapchatissa tavallista enemmän postauksia ja kutsuu nuoret seuraamaan tapahtumia. Luvassa on muun muassa jalkautumista oppilaitoksiin sekä Yhdessä Imatra -ystävänpäivätapahtumaan.

- Paikkakunnallamme Ohjaamo on auttanut monia nuoria ja nuoria aikuisia arjen asioissa, kuten työelämään pääsyssä ja omaan kotiin muutossa, kertoo ohjaamoneuvoja Iina Sainio Imatran kaupungilta. - Myös nuorten toiveeseen matalan kynnyksen mielenterveyspalveluista pystymme vastaamaan nyt hyvin mielenterveyteen ja päihteisiin erikoistuneen sairaanhoitajan sekä psykiatrisen sairaanhoitajan läsnäolon myötä. 

Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa alle 30-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat maksutonta tukea, neuvontaa ja ohjausta kaikille nuorille myös ilman ajanvarausta. Nuoren ei tarvitse tietää, minkä asiantuntijan apua hän tarvitsee vaan riittää, että hän löytää Ohjaamon. Ohjaamon slogan onkin 'Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta'.

- Paikkakuntamme Ohjaamon palveluita tuottavat Imatran kaupunki, TE-palvelut, Etelä-Karjalan hyvinvointialue, Kela ja muut yhteistyökumppanit. Kattavilla palveluilla olemme vaikuttaneet konkreettisesti monen nuoren elämään ja haluamme olla jatkossakin tuttu ja turvallinen tukikohta kaikissa arjen asioissa alle 30-vuotiaille, kertoo Sainio. 

Ohjaamo-toimipisteitä on yli 70 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle.

Valtakunnallisen ohjaamoviikon ohjelma Imatralla


Ohjaamo Imatra paikalla

ma 12.2. Kosken koulukeskuksella klo 11.30-12.15

ti 13.2. Mansikkalan koulukeskuksella klo 11.30-12.15
Ohjaamo auki klo 13-16

ke 14.2. Ohjaamo auki klo 13-16

ke 14.2. Yhdessä Imatra -ystävänpäivätapahtuma Urheilutalolla klo 16-21, ohjaamo mukana menossa!

to 15.2. VälkkäWalkers + Ohjaamo Vuoksenniskan koulukeskuksella klo 11.30-12.15
Ohjaamo auki klo 13-16

pe 16.2. Tietäjäntalolla / Sampo klo 11.30-12.15

Ohjaamo vastailee myös viesteihin ja puheluihin aina arkisin klo 8-16. 

Lisätietoja: 

ohjaamoneuvoja Iina Sainio, Ohjaamo Imatra, iina.sainioatimatra.fi (iina[dot]sainio[at]imatra[dot]fi), p. 040 758 4381

Imatran Ohjaamo

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.