Kuva
Koiravaljakon hiihtäjä ja koira kilpailussa.
Imatralainen koiravaljakko Heidi Toivari ja sileäkarvainen noutaja Noblemate Snowman "Ukko"

Valjakkohiihtokilpailut Ukonniemessä sunnuntaina 21.1.2024

Tiedote
18.1.2024 09:27
Latu on suljettu hiihtäjiltä kello 11–15. Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailuja paikan päälle.

Kilpailuja varten ladut ajetaan sunnuntaiaamuna tasaiseksi viiden kilometrin lenkiltä ja latu-urat ajetaan takaisin kilpailujen jälkeen.

Latukoneet ovat laduilla liikenteessä aamusta alkaen, joten ennen kello 11 tapahtuvaa latujen sulkemista tulee myös noudattaa varovaisuutta, mikäli aikoo hiihtämään alueella.

- ­­Stadionin alueelle ajamme myös hevosenkengän kilpailuja varten mahdollisimman suureksi, kertoo Jani Niittynen Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelut Oy:stä.

Ukonniemessä on koiria ja järjestelijöitä sunnuntaina aamusta alkaen

Rakentaminen alkaa kello 9 aamulla. Ilmoittautumiset alkavat klo 9.30 ja ensimmäinen startti on kello 12.01. Latu avataan hiihtäjille, kun kilpailut ovat päättyneet kello 15 mennessä.

- Meillä on Ukonniemessä käytössä 5 km lenkki, joten ainoastaan Kylpylä-urheilukenttä väli on sellainen, mitä emme sulje. Toki rata menee kentän ympäri, kertoo tiedottaja Katja Kaipainen Imatran palveluskoirayhdistyksestä

Ukonniemen valjakkohiihtokilpailujen 21.1.2024 rata merkittynä mustalla karttapohjalla.

Valjakkokilpailut nyt ensimmäistä kertaa Ukonniemessä, SM-kisat tulossa 2.-3.3.2024

Kilpailuja on aiemmin pidetty Imatralla Vuoksenniskalla. Sunnuntaina on virallisissa sarjoissa kisaamassa 36 koirakkoa eli yhden koiran valjakkoa. Lisäksi harrastussarjaan on ilmoittautunut 17 koirakkoa.

- Haukkumista voi kuulua ympäristöön, sillä koirat ovat innokkaita etenkin lähdöissä, Kaipainen kertoo. Pääsemme nyt ikään kuin testaamaan Ukonniemen tulevia SM-kisoja varten. Silloin valjakkoja saapuu Imatralle huomattavasti enemmän ja kisat kestävät kaksi päivää, hän lisää.

Tulevan sunnuntain valjakkokilpailujen virallinen sarja on jaettu kolmeen luokkaan. A-luokka on avoin kaikille roduille, B-luokka muille paitsi seisoville lintukoirille, C-luokka muille paitsi seisoville lintukoirille, dobermanneille ja suursnautsereille. Virallisiin A, B ja C luokkiin voi osallistua vain rekisteröidyt rotukoirat, harrastussarjaan voi osallistua kaikki tunnistusmerkityt koirat.

Lisätietoja:

tiedottaja Katja Kaipainen, Imatran palveluskoirayhdistys, kaipainen.katjaatgmail.com (kaipainen[dot]katja[at]gmail[dot]com), p. 0505414111

liikuntapaikkamestari Jani Niittynen, Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy, jani.niittynenatimatrankipa.fi (jani[dot]niittynen[at]imatrankipa[dot]fi)

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.