Kuva
Imatra-päivää vietetään lauantaina 20.8.
Imatra-päivää vietetään lauantaina 20.8.

Imatra-päivää juhlitaan lauantaina 20.8.

Tiedote
9.8.2022 13:12
Ohjelmassa on muun muassa hälytysajoneuvojen juhlakulkue, koskinäytöksiä, palkitsemisia ja konsertteja. Päivän teemana on matkailua Imatralla 250 vuotta.

Imatralaisten omaa Imatra-päivää vietetään lauantaina 20.8.

Päivä alkaa Inkerinaukiolla jo kello 7, kun torimyyjät saapuvat paikalle. Imatran ja Tainionkosken sopimuspalokuntien 125-vuotisjuhlakulkue lähtee liikkeelle Vuoksenniskalta kello 9.15 ja saapuu Inkerinaukiolle kello 9.45. Näyttävään kulkueeseen osallistuu myös ensihoidon, tullin ja poliisin hälytysajoneuvoja. Inkerinaukion viereisessä olevassa puistossa on lapsille valtava paloautopomppulinna ja vieressä voi ihastella Imatran Ilmailukerhon uutta purjelentokonetta.

Aamupäiväkahvit tarjoillaan Inkerinaukiolla kello 10.30 alkaen perinteisessä Kahvia ja kohtaamisia -tapahtumassa.

— Kahvitilaisuudessa on paikalla kaupungin päättäjiä, ja heidän kanssaan pääsee keskustelemaan kahvikupposten lomassa. Kahvia on tarjolla 800 henkilölle, tapahtumatuottaja Mari Haaparanta kertoo.

Virallinen ohjelma alkaa Koskenpartaan lavalla kello 12. Vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden lukee Kruununpuiston julistuksen ja kaupunki julkistaa Imatra-mitalin sekä myönteisen Imatra-kuvan edistäjän palkintojen saajat.

Huutokauppoja, karjalanpiirakoita ja esittelypisteitä

Iltapäivä jatkuu monipuolisen ohjelman saattelemana.

— Koskenpartaan lavalla järjestetään muun muassa hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa myydään koripallolegenda Hanno Möttölän pallo. Vuoksenniskan Vesa lahjoittaa tuoton Imatran Pelastakaa Lapset ry:lle. Lavalla nousee päivän aikana useita esiintyjiä mm; Hurja Joukko uudella näytelmällään ”Ikimuistoiset iltamat", Sirkus Soihdun Silkit ja IRTI-teatterin ryhmä, Haaparanta kertoo.

Nepparilla järjestetään Karjalanpiirakka Master Class -kilpailu kello 13.

— Kisaan on kutsuttu kilpailijoita ja tuomaroinnin jälkeen piirakat huutokaupataan. Tästä huutokaupassa saatu tuotto lahjoitetaan ukrainalaisten lasten hyväksi, Haaparanta sanoo.

Nepparille kootaan lähialueen matkailun yrityksiä ja yhdistyksiä. Imatran kaupungin lisäksi Nepparille tulevat myös Ruokolahden, Rautjärven kunnan pisteet sekä Go Saimaa.

Musiikkia ja kaksi koskinäytöstä

Löytöeläinkoti Kaskivaara tuo Koskipuistoon eläimiä ja Pelastakaa Lapset ry ja Ruokolahden musiikkiteatterilaiset järjestävät Juhlapolun, jolla juhlistetaan yhdistyksen 100-vuotista historiaa. Yhteensä Koskenpartaalla, Nepparilla, Koskipuistossa ja Inkerinaukiolla on reilut 50 esittelypistettä;  seuroja, yhdistyksiä, yrityksiä ja muita toimijoita esittelemässä toimintaansa.

Illalla klo 18.30 Koskenpartaan lavalle nousee Imatra Big Band ja Iina Salin. Imatra-päivän Koskenpartaan loppubileistä vastaa Clubroot kello 20.30. Ukonniemi-stadionin Pesisstadion live -konsertissa esiintyvät illalla Kaija Koo ja Antti Tuisku. Koskinäytökset järjestetään kello 18 ja 00.00.

Joukkoliikenne on Imatra-päivänä maksutonta. Pesisstadion Live -konserttiin kulkee lisäksi maksuton nonstop-bussi kello 18–00.30. Bussin reitti löytyy tästä linkistä.

Päivän tarkka ohjelma löytyy tapahtumakalenterista.

 

Lisätietoja:
Tapahtumatuottaja Mari Haaparanta, mari.haaparantaatimatra.fi (mari[dot]haaparanta[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1096

Imatra-päivä - Matkailua Imatralla 250 vuotta

Muokattu 11.8. kello 9.21: Päivitetty sopimuspalokuntien kulkueen lähtö- ja saapumisaika.