Kuva
kartta.
Päivä Museotiellä seuraa historiallista Niskapietiläntietä.

Imatralla kaksi suurta kylätapahtumaa elokuussa

Tiedote
4.8.2022 17:35
Sunnuntaina 7.8. vietetään päivä museotiellä ja 14.8. kutsuvat Niskalammen kirppikset ja kahvilat.

Imatran kaksi suurinta kylätapahtumaa houkuttelee sadoittain kävijöitä aistimaan imatralaista kylätunnelmaa.

Jo 26. kerran vietettävä päivä museotiellä on Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven läpi kulkevan museotien, Niskapietiläntien, varren asukkaiden toteuttama tapahtuma.

Imatralla museotien kohteista on kolme ensimmäistä, Kurosen suutarimuseo Rautionkylässä, Rajamuseo ja sotilaskoti Immolan varuskunnassa sekä Huhtasenkylän kyläyhdistyksen käytössä oleva Laurilan talo Huhtasessa lähellä Ruokolahden rajaa.

Kurosen suutarimuseo on monipuolinen käyntikohde, jota emännöivä Marja-Terttu Rahkonen odottaa aiempien vuosien perusteella jopa 350 vierasta.

– Meillä on lettukahvipiste ja aika paljon myyjiä, käsityömyyjiä, koruja, leivonnaisia, piirakoita, pullaa, kakkua ja niin edelleen. Suutarin verstaassa on kaikki työkalut ja nähtävillä on monenlaista urheiluvälinettä, muun muassa Janne Ahosen vanhat sukset ja Usain Boltin piikkari, Rahkonen kertoo.

Museotiellä on kaikkiaan yhdeksän käyntikohdetta. Tapahtuma tiedottaa Museotien Facebook-sivulla.

Herkkujen ja löytöjen Niskalampi

Niskalammin kahvilat ja kirppikset pidetään asukkaiden pihoissa ja kodeissa. Tänä vuonna kahdeksatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa on noin kolmekymmentä kohdetta, joiden sijainnin ja myytävät tuotteet kävijä voi katsoa asukasyhdistyksen julkaisemalla kohdekartalla.

– Täällä pääsee kurkistamaan Imatralla ainutlaatuiseen historialliseen asuinmiljööseen sisältä päin. Samalla voi tehdä hyviä löytöjä ja pääsee nauttimaan paikallisia herkkuja, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana oleva niskalampelainen Katja Huhtanen.

Elokuun kylätapahtumat Imatralla

  • XXVI Päivä Museotiellä 7.8. klo 11 – 16
  • Niskalammen pihakirppikset ja kahvilat 14.8.2022 klo 11 - 16

Muista ottaa käteistä mukaan. Osassa kohteissa käy myös MobilePay.