Kuva
Laulaja Jamala.
Jamala

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on Imatralla 21.-23.7.2022

Tiedote
15.7.2022 17:01
Festivaalin ohjelmistossa nähdään tanssiteatteria, draamaa, elokuvia, lukuteatteria, katuteatteria ja katumuusikoita.

Imatralla jo 18. kertaa järjestettävä teatterifestivaali on yksi Suomen kansainvälisimmistä, sillä se tuo esiintyjiä tänne Suomen lisäksi Argentiinasta, Brasiliasta, Espanjasta, Italiasta Japanista, Norjasta, Perusta, Puolasta, Saksasta, Ukrainasta ja Virosta.

Avajaiset ovat torstaina 21.7.2022 kello 17 Imatrankoskella kävelykatu Koskenpartaalla

Kaupungin tervehdyksen tuo festivaaliväelle vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden.

- Avajaisissa nähdään PK Keränen & Leija Lautamaja. He ovat juuri julkaisseet singlen ”Out Tonight. Avajaispäivänä esiintyy Koskenpartalla myös espanjalainen tanssiteatteri Cia, Hastaqueªcabe, sekä tanssijat Victor Fernandes ja Mayte Tortoza, kertoo Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistyksen puheenjohtaja Katri Lätt.

Perjantaina 22.7 tuo Mustan ja Valkoisen Teatteri yhteistyössä Teatteri Imatran kanssa festivaalin ohjelmistoon lukudraaman Talo horjahti, jonka ohjaa festivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan.

Lukudraamassa on ukrainalaisten kirjailijoiden kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja sodan keskeltä. Lukudraaman esittävät Teatteri Imatran näyttelijät Ulla Järnstedt ja Kari Kinnari.

Kolmen päivän aikana on yhteensä 22 tapahtumaa. Festivaalin päätöspäivä on lauantai 23.7., ja sen katuohjelmisto on laadittu yhteistyössä Matkailua Imatralla 250 vuotta -hankkeen Kansainvälisiä tuulahduksia -päätapahtuman kanssa.

Tutustu festivaalin monipuoliseen ohjelmaan:

https://blackandwhitetheatre.fi/

Lisätietoja:

puheenjohtaja Katri Lätt, Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry., p. 0405588411