Kuva
Ihmisiä kadulla juttelemassa
Kuva Vuoksenniskan kaavakävelyltä vuonna 2021

Rakennusvalvonnan ja ympäristötoimen ympäristökatselmus keskittyi kaupungin pohjoisosaan

Tiedote
17.6.2022 14:06
Keskittyminen yhteen kaupunginosaan koko kaupungin sijaan mahdollistaa tarkemman katselmuksen.

Imatran kaupungin rakennusvalvontajaosto suoritti yhdessä rakennusvalvonnan ja ympäristötoimen kanssa ympäristökatselmuksen 5.5.2022.

– Tänä vuonna kaupunki jaettiin neljään alueeseen ja katselmuksella jalkauduttiin kaupungin pohjoisosaan. Aluejako mahdollistaa keskittymisen kunnostusta vaativiin kohteisiin korttelitasolla. Aikaisempina vuosina katselmus on kattanut koko kaupungin, mutta keskittynyt lähinnä pääteiden varsille, kertoo tarkastusrakennusmestari Juha Luukkonen Imatran kaupungilta.

Katselmuksella tarkastettiin myös ennakkoon ilmoitetut kohteet sekä isompia purkukohteita, joissa purkutyö on jo päättynyt. Purkukohteissa kiinnitettiin huomiota tontin pintarakenteisiin ja maisemoinnin toteutumiseen. Purettujen kiinteistöjen tonttiensiisteydessä oli huomautettavaa, josta johtuen päädyttiin siihen, että jatkossa merkittävämpien purkuhankkeiden purkuluvan ehdoissa edellytetään maisemointi-suunnitelman esittämistä.

Annettavia kunnostuskehotuksia kirjattiin tänä vuonna 63 kpl, joista yksi suoraan purkukehotuksena. Luvattomasta rakentamisesta kirjattiin kolme selvityspyyntöä.

Ympäristötoimi kirjasi noin 40 kehotusta koskien pihojen siisteyttä. Kohteista ulkomaalaisomistuksessa on seitsemän.

Tänä vuonna tyypillisin kunnostuskehotuksen saanut kohde on talousrakennus tai asuinrakennus, jonka julkisivut kaipaavat kunnostusta. Runsaslumisen talven vaikutus kunnostuskehotusten määrässä näkyy romahtaneina talousrakennusten kattoina, vaurioituneina savupiippuina ja irronneina lumiesteinä.

– Kunnostuskehotusten määrä noin kaksinkertaistui edellisvuosiin verrattuna. Se ei johdu varsinaisesti ympäristön siisteyden huononemisesta, vaan kunnostuskehotuskierroksen jakamisesta pienempiin osiin, jolloin on mahdollista keskittyä kortteli- ja tonttitasolle saakka. Aiemmin kierroksilla keskityttiin pääväyliin pienempien alueiden jäädessä huomiotta, Luukkonen selvittää.

Huolimatta tämänvuotisten kunnostuskehotusten määrästä rakennusvalvontajaosto totesi kaupungin yleisilmeen parantuneen aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Lisätietoja:

Tarkastusrakennusmestari Juha Luukkonen, +358 20 617 4310, juha.luukkonenatimatra.fi (juha[dot]luukkonen[at]imatra[dot]fi)