Kuva
Lammassaaren satama Imatran Ukonniemessä, ilmakuva
Imatran sataman palveluita veneilijöille tuottaa New Port Imatra Oy.

New Port Imatra Oy: venesataman operointiyhtiön uudet omistajat investoivat heti alkuun

Tiedote
6.6.2022 17:01
Yhtiön uudet omistajat ovat tavoitettavissa satamassa huomenna tiistaina 7.6. klo 11 laiturin vihkiäisissä.

Lammassaaren venesatamaa operoiva New Port Imatra sai keväällä uudet omistajat ja yhtiön kotipaikka on nyt Imatra. Yhtiö on heti investoinut laiturikannan uusimiseen.

Imatralaislähtöinen yritysjohtaja Heikki Norta ja Imatralla toimiva yrittäjä Juhani Turpeinen ostivat keväällä Lammassaaren venesatamaa operoivan New Port Imatra Oy:n koko osakekannan. Yhtiön toiminta jatkuu vanhalla nimellä.

Aiemmin satamaoperaattoriyhtiö oli Marinetekin ja Meritaidon yhteisomistuksessa.

Yhtiön tavoitteena on tehdä satamasta Saimaan alueen ja koko eteläisen Suomen laadukkain ja kilpailukykyisin satama ja sitä kautta palvella alueen veneilijöitä ja matkailijoita. Yhtiö vie läpi heti alkutaipaleellaan merkittävän laituri-investoinnin. Uusi laituri otetaan käyttöön kesäkuussa 2022.

Satama lisää Ukonniemen alueen kiinnostavuutta

Ukonniemen venesatama on yksi Saimaan helmistä.

─ Tärkeintä meille on tarjota kilpailukyiset satamapalvelut alueen asukkaille ja matkailijoille. Imatralaislähtöisenä minusta on luonnollista, että yrityksemme hakee paikallisia imatralaisia kumppaneita. Haluamme yhdessä kaupungin ja Ukonniemen muiden toimijoiden kanssa rakentaa alueesta matkailijoita kiinnostavan kohteen. Uskon että on mahdollista saada lisää veneilijöitä myös muualta sataman asiakkaiksi, New Port Imatran hallituksen puheenjohtaja Heikki Norta sanoo.

Satama ja sen toimivuus ovat imatralaisille ja matkailijoille merkityksellisiä.

  Olemme erittäin tyytyväisiä, että meillä on sitoutunut satamaoperaattorikumppani joka jakaa visiomme Ukonniemen alueen pitkäaikaisesta kehittämisestä, Imatran vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden toteaa.

 

Uudet omistajat toivottavat niin sataman käyttäjät kuin median tervetulleeksi seuraamaan uuden laiturin vihkiäisiä. Laiturin vihkiäisiin osallistuu moottoriveneilijälegenda Tapio Tiihonen. Tapahtumassa on mahdollisuus keskustella New Port Imatra Oy:n uusien omistajien kanssa.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 7.6. klo 11.00 Imatran Lammassaaressa. Kokoontuminen satamakahvila Kolmessa Ankkurissa.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja & satamapäällikkö, New Port Imatra Oy, Juhani Turpeinen, p.040 1490705, infoatnewportimatra.fi (info[at]newportimatra[dot]fi)

hallituksen puheenjohtaja, New Port Imatra Oy, Heikki Norta, p. 040 6308513

 

Lisätietoja satamaoperaattorista

  • New Port Imatra Oy (Y-tunnus: 2700674-4) toimii satamaoperaattorina eteläisen Saimaan johtavassa täyden palvelun venesatamassa Imatran Ukonnimen Lammassaaressa.
  • Venepaikkoja on kaudella 2022 n. 600 kpl.
  • Osoite Lammassaarentie 11 55420 Imatra
  • Puhelinnumero +358401490705 
  • Sähköpostiosoite:  infoatnewportimatra.fi (info[at]newportimatra[dot]fi)