Kuva
Työkoneet tekemässä uutta asfalttia asuinalueella.
Asfaltointia

Kesän asfaltoinnit Imatralla

Tiedote
20.5.2022 11:48
Ensimmäiset urapaikkaukset ja valuasfaltoinnit tehdään kesäkuun alussa ja kohteita on ympäri kaupunkia. Kesän suurin urakka on Vuoksenniskan Torikadulle johtavan liikenneympyrän asfaltointi.

Päällystys- ja paikkaustöiden kokonaisbudjetti tälle vuodelle on noin 800 000 euroa.

- Talvi on aiheuttanut normaaleja routavaurioita, mutta ei mitään kauhean pahoja kuitenkaan, kertoo Mitran aluevalvoja Konsta Toikka.

Vuoksenniskan Torikadun liikenneympyrän asfaltointi on suuri urakka, joka vaatii erityisiä liikennejärjestelyjä muun muassa StoraEnson tehtaille vievän raskaan liikenteen ohjauksen takia. Urakan tarkka ajankohta vahvistetaan vielä, mutta Mitra arvioi sen toteutuvan heinä-elokuun vaihteessa. Ympyrän lisäksi asfaltoidaan ympyrälle liittyviä teitä noin 100 metrin matkalta.

Kevyen liikenteen väyliä päällystetään kaiken kaikkiaan kolmen kilometrin verran

Isoimmat ja kriittisimmät kevyenliikenteen väylän päällystystyöt ovat Uimahallilta Mansikkapaikkaan sekä Karjalantiellä Ratasillalta vanhalle K-Raudalle asti. Näiden päällystystöiden alkamisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Viime syksynä aloitetun Asemäentien kevyenliikenteen väylän työt jatkuvat. Pinnoitustyöt aloitetaan siellä touko-kesäkuun vaihteessa ja urakan pitäisi valmistua juhannukseen mennessä.

- Tulemme tiedottamaan hyvissä ajoin tulevista asfaltointityömaiden aiheuttamista mahdollisista liikennejärjestelyistä, Toikka lupaa.

Kaikissa kaupungin asfaltoinneissa on pääurakoitsijana tänä vuonna Peab Industry Oy, jolla on optio myös ensi vuodelle.

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee tämän vuoden asfaltointiohjelman seuraavassa kokouksessaan ensi viikon tiistaina 23.5.2022.

Lisätietoja:

paikallisvalvoja Konsta Toikka, Mitra Imatran Rakennuttaja Oy, konsta.toikkaatmitra.fi (konsta[dot]toikka[at]mitra[dot]fi), p. 05 235 2829