Kuva
TikTok-logo.
TikTok.

Some-haasteet houkuttavat lapsia ja nuoria Imatrallakin

Tiedote
8.4.2022 14:18
Haasteiden riskeistä kannattaa keskustella kotona, sillä pahimmillaan lapsi tai nuori voi satuttaa itsensä tai joutua korvausvastuuseen. Asiasta keskustellaan myös Eksoten järjestämässä etävanhempainillassa ke 20.4.

Sosiaalisessa mediassa, etenkin TikTokissa kiertää jälleen haasteita, joita tehdessään lapsi tai nuori voi satuttaa itseään tai muita.

Viime aikoina suosittu on ollut etenkin haaste, jossa lapsi tai nuori kaatuu koulun ruokalassa tarjotinta kantaessaan, ja tarjotin ja astiat lentävät lattialle.

—Tällaisia tapauksia on Imatrallakin jo tapahtunut. Kukaan ei ole onneksi loukkaantunut, mutta jos teko on tahallinen, kustannukset rikkoutuneista lautasista menevät valitettavasti huoltajien maksettavaksi, opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio kertoo.

Lisäksi nuorten keskuudessa on noussut uudelleen myös vanha haaste, jossa nuori pidättää henkeään niin kauan, että hän pyörtyy.

Rovio toivoo, että huoltajat keskustelisivat some-haasteiden riskeistä ja vaaroista lastensa ja nuortensa kanssa.

—Hyvä olisi muistuttaa siitä, että haasteet voivat olla vaarallisia. Tietysti myös siitä kannattaa puhua, että seurauksena voi joutua rahalliseen korvausvastuuseen, Rovio sanoo.

Etävanhempainillan teemana sosiaalinen media

Eväitä keskustelun tueksi on saatavilla esimerkiksi Eksoten Hyvä Mieli -hankkeen järjestämästä etävanhempainillasta.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 20.4. kello 18 ja sen teemana on sosiaalinen media.

Vanhempainillassa puhuvat Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin koordinaattori Sami Halme ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Kim Wahlroos.

Tilaisuus striimataan Eksoten Youtube-kanavalla ja tallenne on katsottavissa jälkeen päin kahden viikon ajan. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tilaisuus on suunnattu erityisesti peruskoululaisten huoltajille, mutta kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan.

Mukaan voi liittyä tästä linkistä: https://youtu.be/9TLS3hDxxSk.

Lisätietoja:

Opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi), 020 617 3404

Lisätietoja etävanhempainillasta tapahtumakalenterissa

Klikkaa mukaan vanhempainiltaan ke 20.4. klo 18