Kuva
tyhjä asunto
Imatralla on eri puolilla kaupunkia vuokra-asuntoja tyhjillään.

Imatralla valmius asuntopohjaiseen vastaanottokeskukseen

Tiedote
7.4.2022 13:36
Kaupungilla mahdollisuus tarjota nopeasti noin 90 perheasuntoa ukrainalaisille.

Imatran kaupunkikonserni on valmistautunut tarjoamaan noin 90 vuokra-asuntoa eri puolilta kaupunkia Ukrainasta paenneille henkilöille. Kaupunki sai Maahanmuuttoviraston (Migri) kyselyn asunnoista tämän viikon maanantaina. Imatran vuokra-asuntoja hallinnoiva Mitra on jo esitellyt asunnot Suomen Punaiselle Ristille, joka selvittää asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen perustamista Imatralle.

─ Asia on vielä neuvotteluasteella. Mikäli Imatralle tällainen asuntopohjainen vastaanottokeskus perustettaisiin, se voisi tarkoittaa noin 250 ukrainalaisen majoittamista kaupunkiin, vastaanottokeskuksen vt. johtaja Lauri Perälä kertoo.

Aikaisintaan kuukauden kuluttua

Mikäli neuvottelut etenevät vuokrasopimuksiin asti ja asunnot saadaan kalustettua nopeasti, ensimmäiset vastaanottokeskuksen asiakkaat voivat saapua Imatralle noin kuukauden sisällä.

─ Meillä on yhteinen, selvä tahtotila olla mukana auttamassa ukrainalaisia. Toki tämä merkitsee meillekin tekemistä, sillä esimerkiksi opetuspalveluiden on järjestettävä pakolaislapsille valmistavaa opetusta viimeistään ensi syksynä, strategia- ja hallintojohtaja Matias Hilden kertoo.

Uusia työpaikkoja

Asuntopohjaisella vastaanottokeskuksella tarkoitetaan sitä, että kansainvälistä suojelua hakevat tai tilapäistä suojelua saaneet henkilöt asuvat vuokrakodeissaan perhekunnittain, mutta saavat vastaanottokeskusta lakisääteiset vastaanottopalvelut.

Keskustoiminta luo Imatralle myös uusia työpaikkoja, sillä vastaanottopalvelut edellyttäisivät noin 15 työntekijän palkkaamista.

 

Lisätietoja:

Asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen vt. johtaja Lauri Perälä, p. 0456314636