Kuva
Kaivinkoneen kauha.
Hallinto- ja tukipalveluja tullaan Kipassa kehittämään.

Erityistilintarkastus paljasti Kipassa puutteita hankinta- ja hallintopalveluissa

Tiedote
22.2.2022 17:30
Korjausliikkeet aloitetaan välittömästi.

Imatran kiinteistö- ja aluepalvelun (Kipa) erityistilintarkastus on valmistunut.

Ulkopuolisen toimijan tekemässä tarkastuksessa käytiin läpi hyvin laajasti yhtiön toimintaa, myynti- ja ostolaskuaineistoja sekä sopimusasioita. Erityistilintarkastuksessa ei paljastunut sellaista, mikä aiheuttaisi oikeudellisia jatkotoimia.

─ Tarkastuksessa selvisi kuitenkin, että selkeitä kehittämistarpeita on olemassa ja ne on hoidettava kuntoon mahdollisimman pian, Kipan hallituksen puheenjohtaja Kari Paldanius sanoo.

Tarkastus paljasti kehittämistarpeita lähinnä hankinta- ja sopimushallinnassa. Kehitettävää ilmeni myös hallinto- ja tukipalveluissa.

Tukipalveluiden resurssit eivät ole riittäviä. Suorittava porras joutuu paikkaamaan vajetta ja tekemään oman työnsä ohessa hallintotöitä.

Kipan hallitus teetätti erityistilintarkastuksen yhtiöön sen jälkeen, kun paljastui kahteen työntekijään kohdistunut lahjusepäily. Kipa ei ole näissä tapauksissa syytettynä. Käräjäoikeus käsittelee lahjusepäilyjä huhtikuussa.

Yhtiön hallitus perehtyi erityistilintarkastuksen tuloksiin tiistaina. Hallitus päätti aloittaa hallintoon ja tukipalveluihin kohdistuvan yt-menettelyn, jolla tähdätään töiden uudelleen organisoimiseen.

─ Mietimme nyt, millaisia korjausliikkeitä on tehtävä, että hankinta- ja hallintopalvelut uudistuvat ja näihin liittyvä osaamisvaje korjaantuu. Tällä hetkellä meillä ei ole vielä asian osalta enempää uutta kerrottavaa, Paldanius toteaa.

 

Lisätietoja:

Kari Paldanius, Kipan hallituksen puheenjohtaja, p. 0500 347 465, kari.paldaniusatimatra.fi (kari[dot]paldanius[at]imatra[dot]fi)