Kuva
Vene illalla tyynellä järvellä.
Kalastaja Saimaalla

Imatran kaupunki ja Eräpöhinää -hanke järjestävät luontokeskustelun aiheesta ”Kuinka erä- ja luontokulttuurimuseo voi vahvistaa luontosuhdetta?”

Tiedote
9.2.2022 17:48
Hae osallistujaksi keskusteluun.

Imatra osallistuu Sitran järjestämään valtakunnalliseen luontodialogi-päivään 9.3. omalla paikallisella keskustelulla ”Kuinka erä- ja luontokulttuurimuseo voi vahvistaa luontosuhdetta?"

Päivän aikana eri puolella Suomea käydään luontoaiheisia keskusteluja, joista Sitra kerää tietoa Luontoviisas Suomi 2035 -visiota varten. Keskustelujen tavoitteena on ymmärtää paremmin suomalaisten moninaisia luontosuhteita. 

Imatran erätaukokeskustelussa pohditaan seuraavia teemoja liittyen tulevaan museoon:

  • luonnon virkistyskäyttö
  • luonnon ennallistaminen
  • laajennettu todellisuus

Keskustelua ohjaa Luonto- ja eräkulttuurimuseota valmistelevan Eräpöhinää -hankkeen projektipäällikkö Mona Taipale erätauko-menetelmää hyödyntäen. Keskustelu käydään etänä Teams-yhteydellä ja se striimataan suorana Imatran kaupungin Facebook- ja Youtube-kanaville.

– Jos kiinnostuit keskustelusta, kerro meille kiinnostuksestasi hakulomakkeella. Valitsemme keskusteluun kahdeksan osallistujaa sillä perusteella, kuinka saisimme mahdollisimman monipuolisen ja kiinnostavan keskustelun sekä osallistujajoukon. Korkea asema, koulutus tai ikä ei siis välttämättä takaa paikkaa keskustelussam, Taipale kertoo.

Lisätietoja

Mona Taipale, Eräpöhinää-hankkeen projektipäällikkö p. 0206172257

Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 020 617 2212, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)