Kuva
mopoilija kypärä päässä
Mopotallissa nuorten kanssa on aina ohjaaja paikalla.

Mopotallille on löytymässä tila Vuoksenniskalta

Tiedote
7.2.2022 17:39
Nuoret menevät tutustumaan tilaan tällä viikolla.

Imatralla jonkin aikaa vireillä ollut mopotalli on saamassa tilat Vuoksenniskalta Koivukujalta vanhasta Teknosafe-kiinteistöstä. Nuorten käyttöön tilasta on suunniteltu Sauramonkujan puoleista päätyä.

─ Ensin etsimme aktiivsesti tiloja Mansikkalan alueelta nuorten toiveiden mukaisesti. Meillä olikin yksi paikka harkinnassa, mutta valitettavasti nämä tilat eivät täyttäneet kaikkia turvallisuusvaatimuksia. Siellä palo-osastointi olisi pitänyt tehdä kokonaan uusiksi, nuorten palveluiden tiimivastaava Niina Kupiainen kertoo.

Aikaa tilakartoitukseen on kulunut jo sen verran, että nyt tärkeimmäksi nähdään toiminnan käynnistäminen hyvissä ajoin ennen kevättä.

─ Olisi hyvä päästä aloittamaan vihdoinkin. Vuoksenniskan tila voidaan ottaa nopeasti käyttöön, kun rakennusvalvonta antaa luvan.  Nuoret saavat osallistua tilan muokkaamiseen mieleisekseen. Myös tilan aukioloajoista ja käytännöistä tullaan sopimaan nuorten kanssa, Kupiainen kertoo.

Mopotallin vetäjäksi on rekrytoitu nuoriso-ohjaaja. Hän aloittaa Imatran kaupungilla 14.2.

Ohjaaja tulee heti ensimmäisinä töinään kutsumaan järjestöjä ja muuta verkostoa koolle. Hänen tuekseen toivotaan työpareja näiltä tahoilta.

─ Kun tila on auki, paikalla tulisi olla aina ohjaaja ja hänellä työpari.

Asian tiimoilta vapaaehtoiset kaupunkilaiset ovat jo perustaneet Imatran Mopotalli –yhdistyksen, joka on aktiivisesti ajanut mopotilan saamista ja ollut valmis myös osallistumaan jollain muotoa toimintaan.

Rahoittajana kaupunki ja AVI

Mopotalli-toiminta on saanut Aluehallintovirastolta (AVI) 45 000 euron erityisavustuksen nuorisoalan alueellisen ja paikallisen toiminnan kehittämiseen.

Lisäksi kaupungin talousarviolinjauksissa viime syksynä nuorisopalveluille myönnettiin 70 000 euron määräraha, jonka jakamisessa kuullaan nuoria. Osa tästä summasta kohdistetaan nuorisovaltuuston (Nuva) kanssa sovitusti mopotalliin.

─ Rahoitus on tälle vuodelle ja luonnollisesti toivomme, että mopotalli voidaan jatkossa vakiinnuttaa, Kupiainen sanoo.

Myös nuorisotila avattu Niskalle

Vuoksenniskalla on avattu myös nuorisotila tammikuun viimeisellä viikolla. Paikka on Vuoksenniskan koulukeskuksen Kertsi. Siellä on ollut vastaavaa toimintaa aiemminkin.

Nuorisotilailta on Kertsissä torstaisin (klo 16-21) ja sen lisäksi on harrastustoimintaa eli kaupungin ja seurakunnan kerhoja koulun jälkeen kolmasti viikossa.

─ Iloksemme heti ensimmäisellä kerralla oli parikymmentä nuorta Kertsin illassa, Kupiainen toteaa.

 

Lisätietoja:

Nuorten palveluiden tiimivastaava Niina Kupiainen, 020 617 7201, niina.kupiainenatimatra.fi (niina[dot]kupiainen[at]imatra[dot]fi)