Kuva
ilotulitus
Kaupungin ilotulitus 31.12. klo 20. Ei juhlaa eikä koskinäytöstä seuraavana päivänä.

Uudenvuodenpuhe

Tiedote
31.12.2021 13:26
Vs. kaupunginjohtaja Ari Lindemanin uudenvuodenpuhe imatralaisille 31.12.2021.

Puhe on kuunnteltavissa myös äänitiedostona.

Hyvät Uuden Vuoden vastaanottajat,

Minulla on ilo jakaa kanssanne muutama ajatus näin vuoden vaihtuessa. 

Koronan kanssa kamppailu on leimannut kulunutta vuotta. Kaupungin johto kokoontuu edelleen viikoittain tekemään linjauksia kansallisten, alueellisten ja raja-alueen tilannetietojen pohjalta. Kaupungin palveluiden käyttäjät, erityisesti kouluväki ja harrasteryhmät, ovat sopeuttaneet toimintaansa lyhyellä varoitusajalla.

Kiitos, hyvät kaupunkilaiset ja järjestöaktiivit, että olette yhdessä kaupungin henkilöstön kanssa varmistaneet terveysturvalliset puitteet elämälle Imatralla! Toivon että yhteistyössä takaamme turvalliset olosuhteet eri palvelutilanteissa ja -paikoissa myös 2022.

Mieli ja keho kärsivät yhteiskunnan pitkään jatkuvasta poikkeusolotilasta. Yhteiselämän virtualisoituminen vaikuttaa perhe- ja lähipiirissä, politiikassa ja talouselämässä. Vaikutukset ovat osin ennalta-arvaamattomia, positiivisia ja negatiivisia. Uskon, että moni kaipaa fyysistä yhdessä oloa ja yhdessä tekemistä. Onneksi Imatran seudun luontoreitit, urheilupaikat, Vuoksi ja Saimaa tarjoavat helpotusta, jos pipoa kiristää.

Vuosi on ollut talouden kasvun aikaa Suomessa. Teollisuustuotanto on kehittynyt suotuisasti ja tilauskirjat ovat edelleen vahvat. Virtuaalinen työ ja uudet toimintatavat ovat tukeneet myös kustannustehokkuutta. Kasvu-uran kestävyydelle haasteita aiheuttaa kova kilpailu osaavasta työvoimasta. Palvelu- ja matkailualat ovat kärsineet kohtuuttomasti pandemian vaikutuksista. Imatralla tämä on näkynyt selvästi. Onneksi kotimaan matkailijat ovat korvanneet väliaikaisesti puuttuvia venäläisiä vierailijoitamme.

Meillä on karjalaista iloa, ketteryyttä ja työteliäisyyttä ratkaista ongelmia ja luoda uutta epävarmassakin maailmassa.  Olennaista on löytää vahvuutemme ja uskoa niihin yhdessä. Herkkyyttäkin tarvitsemme; huomaammeko toisen avun tarpeen, opimmeko erilaisuudesta, muistammeko vaatia itseltämme lite bättre.

Uusi vuosi on mahdollisuus, johon imatralaiset osaavat tarttua. Luomme visiota Imatrasta yhdessä luottamushenkilöiden, henkilöstön ja kaupunkilaisten kanssa. Aktiivisten kaupunkilaisten kanssa uunituoreen johtotrionkin on hyvä tehdä työtä Imatran tulevaisuustarinan eteen. Elinvoimamme kasvaa kansainvälisyydestä, avoimesta yhteistyöstä asukkaiden ja yritysten kanssa sekä luottamuksesta toisiimme ja luovuuteemme.

Alkava vuosi on täynnä kihelmöivää tunnelmaa, johon uuden vuoden aaton ilotulitus meidät johdattaa. Strategiset hankkeemme luovat toivoa ja Imatran hulppea tapahtumakalenteri huolehtii siitä että iloa piisaa!

Nostakaamme malja Uudelle Vuodelle ja iloitkaamme vapaudesta tehdä siitä hyvä itselle ja lähimmäisille!

Vs. kaupunginjohtaja Ari Lindeman