Kuva
Irina Kolesnikova, Margarita Avdeeva ja Mirja Borgström.
Imatra Ballet 2022, Irina Kolesnikova, Margarita Avdeeva ja Mirja Borgström

Imatra Ballet 2022 - juhlagaalassa klassikoita ja uutuuksia

Tiedote
7.12.2021 17:57
Imatra Ballet 2022 -juhlagaala on kooste tapahtumassa vuodesta 2014 nähdyistä esityksistä maustettuna aivan uusilla koreografioilla. Tapahtuma järjestetään Kulttuuritalo Virrassa 1.-2.1.2022 koronapassin avulla, mikäli uusia tiukempia koronarajoituksia ei sitä ennen tule voimaan.

Imatra Ballet 2022 käynnistää uuden vuoden Imatralla Kulttuuritalo Virrassa. Tapahtuma tuo Imatralle St Petersburg Ballet Theatren 12 maailmanluokan huipputanssijaa. Juhlagaalassa tullaan näkemään kooste Imatralla jo aiemmin nähdyistä klassikoista kuten Tchaikovskin Pähkinänsärkijästä ja Prinsessa Ruususesta sekä aivan uusia koreografioita. 

Ensimmäistä kertaa Imatralla esiintyy balettitanssija Irina Kolesnikova, joka on palkittu lukemattomissa kansainvälisissä tanssikilpailuissa ja nimetty St Petersburg Ballet Theatren prima ballerinaksi vuonna 2001.

- Mahtavaa päästä esiintymään Imatralla monien peruuntuneiden kiertueiden jälkeen, hän kertoo.

Neljänä vuotena Imatra Ballet -tapahtumassa esiintynyt tanssija Margarita Avdeeva on ollut St Petersburg Theatressa solistina vuodesta 2016.

- Tulemme Imatralle jo tutuksi tulleihin maisemiin kuin omaan kotiimme. Täällä on hienoa aloittaa uusi vuosi ja päästä esittämään solistille poikkeuksellisesti useampaa roolia yhden illan aikana, hän kuvailee.

Kulttuuritalo Virrassa  on käytössä koronapassi

Imatra Ballet 2022 juhlagaalassa on myös käytössä koronapassi ja vahva kasvomaskien käyttösuositus. Koronapassi kysytään jo ulko-ovella.

- Tapahtuma tullaan järjestämään Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan ja oikeastaan ainut, mikä sen tässä vaiheessa voi enää estää ovat tiukemmat koronarajoitukset, mitä emme tietenkään toivo, kertoo tapahtuman järjestäjä Mirja Borgström.

Imatra Ballet 2022