Kuva
Neljä henkilöä leikkaavat avajaisnauhaa
Nauhan leikkaus. Kuvassa Milla Heiskanen (vas.) Johanna Ovaska, Ilkka Nokelainen ja Liisa Heiskanen.

Kosken koulukeskuksessa viralliset avajaiset

Tiedote
12.11.2021 21:49
”Toivon, että tästä koulusta tulee yhtä pitkäikäinen kuin viereisestä lyseon rakennuksesta.”

Kosken koulukeskuksen uusissa tiloissa on käyty koulua ja eletty arkea jo kolme kuukautta.

Perjantaina oli virallisten juhlallisuuksien aika. Paikalla oli korona-ajan mukaisesti rajattu määrä yleisöä, joka ihasteli uutta koulukeskusta ja samalla juhlisti imatralaisen kouluverkkoprojektin rakentamiseen loppuhuipennusta. Imatralla rakennettiin viidessä vuodessa päätöksenteon jälkeen kolme uutta koulukeskusta. Niillä korvattiin vanhat sisäilmaongelmaiset koulut. Matka päätöksestä valmiisiin uudisrakennuksiin ja toiminnan keskittämiseen kolmeen paikkaa ei ollut helppo.

─ Muutos ei syntynyt ilman siihen vahvasti sitoutuneita ihmisiä, kiitteli juhlapuheen pitänyt Anna Helminen, joka vastasi kouluverkkoprojektin ohjausryhmän johtamisesta.

Hän painotti, että palveluverkkouudistus oli ennen kaikkea tasa-arvoisuuteen pohjautuva kysymys. Jokaisella imatralaisella lapsella tulee olla mahdollisuus opiskella terveissä, turvallisissa ja moderneissa koulutiloissa.

Kosken koulukeskuksen juhlassa esiintyi eri luokkien oppilaita. Lisäksi tarjolla oli kotitalousoppilaiden juhlakurssilla tekemiä tarjoiluja.

Tilaisuudessa näytettiin ensimmäisen kerran myös koulusta tehty esittelyvideo, jossa pääroolissa olivat eri-ikäiset oppilaat. Videolla oli nähtävillä Kosken koulun erityinen vahvuus eli kielten opiskelu. Videolla esiintyvät muun muassa englanninkielisten ja Itä-Suomen koulun oppilaat. Voit katsoa uutislähetystyyppisen videon alla olevan linkin kautta.

Juhlassa tervehdyspuheen piti vs. kaupunginjohtaja Ari Lindeman ja vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Sami Karttunen.

─  Toivon, että tästä koulusta tulee yhtä pitkäikäinen kuin viereisestä lyseon rakennuksesta. Iso kiitos niin kaupungille kuin opettajille, että olemme saaneet muutoksen tehtyä, Karttunen totesi.

Kosken koulukeskuksen oppilaille järjestetään omat avajaishulinat joulukuussa, mikäli koronatilanne sen sallii. Myös imatralaiset pääsevät tutustumaan koulukeskukseen keväällä avoimien ovien päivänä. Tuolloin avoinna vierailuille ovat myös Vuoksenniskan ja Mansikkalan koulukeskukset.