Kuva
Nainen seisoo kaiteen edessä takanaan joki.
Claudia Mahler

Yhdistyneiden kansakuntien riippumaton asiantuntija vierailee parhaillaan Imatralla

Tiedote
29.10.2021 16:28
Ihmisoikeusasriantuntija Claudia Mahlerin vierailun tarkoitus on raportoida ikäihmisten asioista Suomessa.

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston (OHCHR) iäkkäiden henkilöiden oikeuksista vastaava erityisraportoija Claudia Mahler vierailee tänään ja huomenna Imatralla.

Riippumattoman asiantuntijan roolissa toimiva Mahler vierailee eri maissa kartoittaakseen ja raportoidakseen YK:n ihmisoikeuskomissiolle iäkkäiden henkilöiden oikeuksista. Työn alla oleva raportti tulee koskemaan vain Suomea. 

Suomen vierailu alkoi Helsingistä, jossa Mahler tapasi muun muassa ministereitä sekä eri virastojen virkamiehiä. 

Imatra valikoitui Mahlerin vierailukohteeksi, koska hän halusi nähdä myös muuta kuin Helsingin. 

– Imatra on maaseutumainen, mutta ei liian suuri eikä pieni, lähellä itärajaa ja kohtuullisen matkan päässä Helsingistä.

Imatran vierailun aluksi Mahler tutustui Imatran taide- ja kaupunginmuseoihin, kirjastoon ja Kulttuurikeskus Virtaan, joita esiteltiin painottaen ikäihmisten näkökulmaa. Sittemmin ohjelmassa on tutustuminen Imatran vanhusneuvoston toimintaan ja Eksoten vanhuspalveluihin.

– Olen kiinnostunut lainsäädännöllisestä puolesta, mutta myös miten se oikeasti toteutuu käytännössä. Isossa kuvassa asiat näyttävät Suomessa hyvältä, mutta vierailulla myös ongelmia tulee esille, Mahler toteaa.

Mahler tulee pitämään huomioistaan tiedotustilaisuuden Helsingissä ennen Suomesta lähtöään 4.11. 

Lisätietoja

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi). P. 020 617 2227