Kuva
Sähkömoottoripyörä JHC Ukkonen
Sähkömoottoripyörä JHC Ukkonen

Imatranajo tiedottaa: Ilmastometsä katuradan läheisyyteen

7.10.2021 13:21
Kuka tahansa voi hankkia oman puutaimenen.

Koronapandemian takia heinäkuun alkuun 2022 siirretty Pohjoismaiden suurin road racing –tapahtuma Imatranajo on jatkossa ekologisuuden asialla. Imatranajo on solminut useita yhteistyösopimuksia ekologiseen kestävyyteen ja arvoihin panostavien yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Esimerkiksi J. Hyneman Center (JHC) LUT-yliopistosta on useiden eurooppalaisten yliopistojen kanssa kehitellyt mahdollisimman tehokkaita, rata-ajoon tarkoitettuja sähkömoottoripyöriä. Nämä sähkömoottorin voimalla äänettömästi porhaltavat, ’räätälintyönä’ tehdyt yksilölliset katurataraketit nähdään Imatranajo 2022 -tapahtumassa kisaamassa aikaa vastaan.

Pumppukujan varrelle ImastoMetsä

Imatranajo on myös perustamassa IlmastoMetsää katuradan läheisyyteen, Pumppukujan varrella olevalle pellolle. IlmastoMetsään istutetaan puuntaimia Imatranajoon osallistuville kilpailijoille ja hankkeeseen mukaan lähteville yhteistyökumppaneille.

Stora Enso on mukana yhdessä Imatran kaupungin kanssa IlmastoMetsä-hankkeessa.

Puuntaimien istutus toteutetaan yhteistyössä hankkeen perustajien ja mukaan lähtevien yhteistyökumppaneiden sekä imatralaisten koululaisten kanssa. IlmastoMetsän tarkoitus on tukea juuri imatralaisten lasten ja nuorten hyvinvointia.

Tärkeää hankkeelle on myös ilmakehän hiilidioksidia sitova vaikutus. 

- On hienoa olla mukana tällaisessa ilmastotyössä mukana, joka nivoutuu meidän opetusuunnitelmaan luontevasti, opetuspäällikkö Minna Rovio

Kuka tahansa voi hankkia oman puun taimenen.    

- Taimista kertyneet tulot tulemme jakamaan stipendeinä imatralaisille lapsille ja nuorille, Imatranajon alueyhteistyön vastaava Martti Solja kertoo.

 

 Lisätietoja:

www.imatranajo.fi

Martti Solja, Imatranajo Oy, 040 500 3626, martti.solja@imatranajo.fi 

Ari Piispanen, Afstor Oy / Soletair Power, 0400 759 062, ari.piispanenatafstor.com ()

Markku Ikävalko, LUT-yliopisto, 040 149 6204, markku.ikavalkoatlut.fi

Eero Kiiskinen, Imatranajo Oy / Power Festival, 0400 432 094, eero.kiiskinenatimatranajo.fi