Kuva
ilmakuva Ukonniemi Areenasta Imatralta
Power Cup 2023 -turnauksen pääjärjestämispaikkana toimii Ukonniemi.

Maailman suurin lasten ja nuorten lentopallotapahtuma Power Cup järjestetään Imatralla vuonna 2023

Tiedote
6.8.2021 18:11
​​​​​​​Ruokolahden Raju ja Imatran Pallo-Veikot vastaavat tapahtuman järjestämisestä.

Kaupunkiin saapuu turnauksen aikana 8.-11.6.2023 arviolta jopa 12 000 kävijää, joista pelaajia on noin 8000.

Tapahtumaan on perinteisesti kuulunut aina nimekäs avajaiskonsertti ja täälläkin se järjestetään Imatrankoskella kaikille avoimena musiikkitapahtumana.

Power Cup 2023 -turnauksen pääjärjestämispaikkana toimii Ukonniemi, jonne saadaan kaikki tapahtumapaikat yhtenäiselle alueelle kävelymatkojen päähän toisistaan sekä tapahtumatori myyntitiskeineen ja kahviloineen.

- Ukonniemen kisa-alue tulee olemaan kaikelle kansalle avoin, eli sinne pääsevät myös kaupunkilaiset seuraamaan kisoja ja kisatapahtumia, joita kisa-alue on pullollaan, kertoo Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino.

Imatran kaupunki aikoo tarjota tapahtumalle tilat pelaajien ja huoltojoukkojen majoitukseen sekä tarvittavat suoritusolosuhteet. Asiasta päätetään maanantaina kaupunginhallituksessa. Ruokolahden Raju ja Imatran Pallo-Veikot vastaavat tapahtuman järjestämisestä.

- Ruokolahden Raju ja Imatran Pallo-Veikot jakavat suurtapahtuman järjestämisvastuun. Tämä seurojen välinen hyvä yhteistyö sekä Etelä-Karjalan Maakuntaliiton, Imatran kaupungin ja Ruokolahden kunnan tuki luovat hyvän selkärangan Power Cupille, sanoo Imatran Pallo-Veikot ry:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Ensimmäistä kertaa Jyväskylässä vuonna 1985 järjestetty tapahtuma tulee nyt ensimmäistä kertaa Etelä-Karjalaan.

- Tapahtuma on todella iso ja sen valmistelu on jo täydessä käynnissä. Pelkästään talkooväkeä tullaan tarvitsemaan noin 750 henkilöä. Ukonniemen alueelle turnaus tuo paljon näkyvyyttä ja Imatran seudulle arviolta 2,5 miljoonaa euroa matkailutuloa, kertoo Ruokolahden Raju ry:n puheenjohtaja Jouko Savolainen.

 

Lisätietoja:

apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino p. 020 6172 206 kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)

Imatran Pallo-Veikot ry Jani Valkeapää p. 050 5387 190 jani.v.valkeapaaatelisanet.fi (jani[dot]v[dot]valkeapaa[at]elisanet[dot]fi)

Ruokolahden Raju ry., Jouko Savolainen p. 050 3033 229 joukosavolainenathotmail.com (joukosavolainen[at]hotmail[dot]com)