Kuva
Kosken koulukeskukseen kuljetaan pääasiassa Sulkukujan kautta.

Kosken koulukeskuksen liikennejärjestelyt rakentuvat kesän aikana

Tiedote
2.6.2021 11:25
Suurin osa Koskelle tulevista koululaisista kulkee syksyllä kouluun Sulkukujan kautta.

Kosken koulukeskuksen liikennejärjestelyt muuttuvat uudistuvan koulukeskuksen myötä. Tuttua reittiä Kanavakatua pitkin kuljetaan jatkossa ainoastaan vanhaan lyseon rakennukseen. Kaikkiin muihin rakennuksiin kulku järjestetään Sulkukujan kautta.

Koulun alueen katujen ja parkkipaikkojen rakennustyöt valmistuvat kesän aikana.

–Pyörä- ja mopoparkeista sekä autoilijoiden reiteistä tiedotetaan tarkemmin ennen kouluvuoden alkua heinä-elokuussa, kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma kertoo.

Bussilinjojen 1, 2, 3, 4 ja 5 pysäkit Imatrankoskentien varressa palvelevat Kosken koululaisia jatkossakin. Myös Perä-Meltolasta Itä-Siitolan kulkevan 6-linjan uudet pysäkit Vuoksentien varrella otetaan käyttöön.

Turvallista koulutietä kannattaa harjoitella ennakkoon

Kosken koulukeskukseen siirtyy ensi lukuvuodeksi joukko uusia oppilaita. Koulureitin kulkemista kannattaa harjoitella ennakkoon jo kesän aikana.

–Samalla on hyvä kerrata lapsen kanssa turvallisen liikennekäyttäytymisen periaatteet: pyörillä kuljetaan aina oikeassa reunassa, ja rinnakkain ei kannata ajella. Myös kävellen liikkuvien kannattaa huolehtia siitä, että muutkin kulkijat pääsevät kulkemaan, Ala-Vannesluoma muistuttaa.

Kosken koulukeskuksen läheisyyteen on asennettu pienistä liikkujista muistuttavia vilkkuvaloja. Autojen nopeusrajoitus koulukeskuksen läheisyydessä on 40 km/h ja niin kutsutussa lyseon mutkassa 30 km/h.

–Muitakin liikenneturvallisuustöitä on tulossa. Esimerkiksi esiselvitys Imatrankosken sillan liikenneturvallisuuden parantamiseksi on alkamassa, Ala-Vannesluoma kertoo.

 

Lisätietoja:
Kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma, 020 617 4418, paivi.ala-vannesluomaatimatra.fi (paivi[dot]ala-vannesluoma[at]imatra[dot]fi)