Kuva
Mari Markkanen.
Mari Markkanen.

Asukaslehti 1/2021: Mari Markkaselle Imatra on tuttu ja vaivaton

Tiedote
2.6.2021 19:07
Korona sai Kodin kuvalehden toimituspäällikkönä työskentelevän Mari Markkasen siirtämään työpisteensä Imatralle. Sosiaalista kaupunkielämää viettänyt nainen löysi lapsuuden kotikaupunkinsa uudelleen ja pohtii nyt, voisiko koti olla useammassa paikassa.

Aikaisemmin Mari Markkanen ajatteli, että hänen leskeksi jääneen iäkkään äitinsä pitäisi muuttaa pääkaupunkiseudulle. 

Kävikin toisin päin. Koronan takia Markkanen komennettiin etätyöhön ja hän muutti äitinsä luokse lapsuudenkotiinsa.

 Nyt hän on viettänyt liki viisi kuukautta Imatralla, eikä Helsinkiin ole ollut kiire. Toimitusjärjestelmä ja jokapäiväinen Teams-yhteys työkavereihin ovat pelanneet hyvin Imatralta käsin. 

–Olen yllättävän hyvin viihtynyt. Täällä on ollut ihan mahtavaa, kun takapihalta pääsi hiihtämään Ollinmajalle. Hiihdin isän kanssa paljon lapsuudessa. Ostin sukset ja hiihdin ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen, Markkanen kertoo. 

Imatralla Markkanen on voinut olla avuksi 82-vuotiaalle äidilleen.

–Olen tehnyt kotitöitä, hoidellut äidin asioita ja ollut seurana. Olen voinut elää arkea äidin kanssa, mikä tuntuu tärkeältä.

Yhteisöllisyys viehättää

Imatran hyvä puoli on vaivattomuus.

Markkaselle on tullut Imatralla kotoisa olo. Jos Töölön kodin seinänaapurit ovat jääneet Markkaselle melko vieraiksi, Imatralla on toisin. 

–Perin iskältä Subarun, jossa on ollut akkuongelmia. Naapurimme tarjoutui pyytämättä vaihtamaan akun ja sanoi vielä: ”Jos se jättää tienposkeen, niin soita vaan, tässähän mie oon ihan lähellä.” lhanalta ja kodikkaalta tuntuu, kun on tällaista yhteisöllisyyttä, Markkanen ihastelee.

Kokemus Imatralle palaamisesta on saanut Markkasen pohtimaan suhdettaan kotipaikkaan.

–Koronavuosi on opettanut, että haluaisin asua lähellä metsää ja vesistöä. Tuntuu, että se lisää hyvinvointia. 

Markkanen kokee olevansa monipaikkainen savo-karjalainen. Hän on viettänyt lapsuudesta saakka kaikki kesät vanhempiensa kotikunnassa Rautalammilla.

–Kun tulee vanhemmaksi, ei ole tarvetta laittaa vastakkain paikkoja. Nyt tuntuu hyvältä olla Imatralla. Korona-aikaan Helsingin merkitys on vähentynyt. Katsotaan nyt kevät ja koronatilanne, Markkanen pohtii asumistaan.