Kuva
Juhani Turpeinen.
Juhani Turpeinen.

Asukaslehti 1/2021: Kulttuuritalon kahvila avautuu kaikelle kansalle syksyllä

Tiedote
2.6.2021 18:56
Yrittäjä Juhani Turpeisen toiveena on tehdä Kahvila Virrasta viihtyisä paikka kulttuuritalossa asioiville, lähistöllä työskenteleville sekä lähialueen asukkaille.

Kulttuuritalo Virran kahvila sai talvella uuden isännän. Yrittäjä Juhani Turpeinen voitti kahvilapalvelujen kilpailutuksen ja sai hoitaakseen kulttuuritalon kahvilapalvelut.

Koronatilanteen takia talo on kuitenkin ollut yleisöltä suljettuna, joten tositoimiin kahvilan kanssa hän ei ole vielä päässyt.

Mutta kun ovet avautuvat, hän on valmis.

- Toivoisin, että kahvilassa asioisivat tulevaisuudessa paitsi talossa asioivat kuntalaiset ja työntekijät, myös lähialueen asukkaat.

Kahvilapalveluja ja väliaikatarjoiluja

Kahvila Virta avataan heti, kun koronarajoitukset poistuvat ja kulttuuritalo aukeaa yleisölle.

Kahvila tulee olemaan avoinna päivittäin. Lisäksi se palvelee myös iltaisin ainakin niinä iltoina, kun kulttuuritalossa on tapahtumia.

- Meiltä saa jatkossa päivisin kaikenlaisia kahvilatuotteita ja järjestämme myös tapahtumien väliaikatarjoilut.

Suunnitteilla on järjestelmä, jonka kautta asiakas voisi tilata väliaikatarjoilut jo ennakkoon samassa yhteydessä kun asiakas ostaa lipun.

- Väliajan koittaessa tarjoilut olisivat sitten valmiina pöydässä tarjoiltuna ja maksettuna, Turpeinen kertoo.

Tuotteita leivotaan mahdollisimman paljon itse

Kahvila Virran lisäksi Turpeinen pyörittää satamassa sijaitsevaa Kahvila-Ravintola Kolmea Ankkuria. Toimipisteet tulevat tekemään runsaasti yhteistyötä.

- Luotamme itse leivottuihin tarjoiluihin ja teemme mahdollisimman paljon itse, Turpeinen sanoo.

Hän toivoo, että Virran käyttäjät ja lähialueen asukkaat löytävät Kahvila Virran. 

- Haluamme tarjota kaikille asiakkaille jotain. Kävijäkuntahan on laaja ja toiveita saa esittää.

Upealla paikalla on paljon mahdollisuuksia

Turpeisella on vuosikausien kokemus kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjoamisesta. Kulttuuritalo Virran kahvilasta hän kiinnostui, sillä paikassa on mahdollisuuksia.

- Sijainti on todella hieno, ikkunoista avautuu aivan upea Vuoksi-maisema. Normaaleina aikoina talossa on kävijöitä runsaasti, täytyy vain auttaa heitä löytämään myös kahvila.

Kulttuuritalon kahvilan sesonkiaikaa on syksy ja talvi. Turpeisen toisessa ravintolassa satamassa sesonkia puolestaan eletään kesällä.

- Kahvilat tukevat toisiaan. Jos kaikki menee hyvin, voimme tarjota työntekijöillemme ympärivuotisen työpaikan ja tarvitsemme siinä tapauksessa myös lisää työntekijöitä.

 

kulttuuritalovirta.fi