Kuva
ylioppilaslakkeja
Syksyn ylioppilasjuhlat ovat perjantaina.

Kevään lakkiaisjärjestelyt vielä auki, mutta perinteistä isoa juhlaa ei voida toteuttaa

Tiedote
23.4.2021 22:01
Vanhat tanssivat 3.9.

Kevään 2021 ylioppilaat valmistuvat lauantaina 5.6.

Vielä emme tiedä missä muodossa pääsemme lakkiaisia viettämään, mutta sen verran Eksote on jo linjannut, että mahdolliseen koululla vietettävään lakkiaistilaisuuteen ei voida näillä näkymin ottaa yleisöä, Imatran yhteislukion rehtori Mika Strömberg sanoo.

Lakkiaisten osalta vaihtoehtoja on kaksi.

Joko lakkiaiset järjestetään kello 12 koululla, jolloin siihen osallistuvat vain valmistuvat ylioppilaat, järjestelyihin tarvittava henkilökunta ja esiintyjät. Tilaisuus striimataan suorana nettiin ja tallenne jää myöhemmin katsottavaksi. Toinen vaihtoehto on se, että teemme etukäteen pienimuotoisen striimauksen ylioppilaille, ja se julkaistaan tallenteena netissä kello 12, Strömberg kertoo.

Asiaa käsitellään seuraavan kerran Eksoten tilannekuvaryhmässä ensi tiistaina 27.4., mutta lopullinen juhlamuoto selviää vasta toukokuun puolella, kun koronaepidemia kehityssuunta on paremmin selvillä.

  Kotona pidettävissä ylioppilasjuhlissa toivon perheiden ottavan huomioon vallitsevat kokoontumisrajoitukset ja tarvittaessa harkitsevan vieraita sisältävän osuuden siirtämistä myöhempään ajankohtaan, Strömberg sanoo.

Vanhat tanssivat abeina

Vanhojen päivän uusi päivä on sovittu. Mikäli koronaepidemia hellittää, lukion nykyisen toisen vuosikurssin vanhojen tanssit järjestetään perjantaina 3.9. Myös Lappeenrannan lukiot tanssivat samana päivänä.

Asiasta on tänään tiedotettu vanhojen tansseissa mukana oleville opiskelijoille. Tarkemmat ohjeistukset lukio antaa lähiaikoina.

 

Lisätietoja:

Imatran yhteislukion rehtori Mika Strömberg, 020 6175709, mika.strombergatimatra.fi (mika[dot]stromberg[at]imatra[dot]fi)