Linja-auto saapumassa pysäkille ja koululaiset odottamassa sitä talvisäässä.
Paikallisliikenteen linja-auto ottamassa koululaisia kyytiin Niskalammella kevättalvella 2020

Nouda uusi Imatran paikallisliikenteen bussikorttisi ja viisi ilmaista matkaa

Uuteen matkakorttiin kannattaa jo vaihtaa, mutta käynnissä olevassa siirtymävaiheessa vanhoillakin vielä pääsee.

Kesästä lähtien vanhojen järjestelmien rinnalla toiminutta uutta lippujärjestelmää käytetään osoitteessa ilippu.fi. Palvelussa voi ostaa lippuja, hallinnoida omaa ja muiden perheenjäsenten matkatiliä ja tarkastella reaaliajassa linja-autojen liikkumista.

Uusia oransseja matkakortteja on jaettu jo puolen vuoden ajan muun muassa linja-autolla kulkeville koululaisille ja joukkoliikenteen pilottiryhmäläisille.

Nyt toivotaan, että linja-autojen käyttäjät vaihtaisivat vanhat matkahuollon korttinsa uuden lippujärjestelmän kortteihin.

– Korttikampanjan aikana uuden matkakortin käyttöönottajat saavat kortin, jolle on ladattu viisi ilmaista matkaa. Heijastava kotelo hankittiin meille käyttöön, jotta asiakkaan näyttämä pysähtymismerkki näkyisi paremmin pimeässä. Heijastavan suojakotelon saa korttikampanjan päättymiseen 1.3. saakka, joten kortti kannattaa ottaa sitä ennen käyttöön, muistuttaa liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola Imatran kaupungilta.

Matkakortti on maksuton ja sen saa, vaikka ei ennestään korttia omistaisikaan.

Kortin voi noutaa Imatran kaupungin asiakaspalvelusta kaupungintalolta osoitteesta Virastokatu 2. Koulumatkakorttiin heijastinkotelo tulee mukaan jatkossakin.

iLipun hankkiminen ja käyttö

iLippu on muovinen kortti, jolle asiakas itse ostaa lippuja tai lataa arvoa ilippu.fi -palvelussa. Linja-auton kortinlukija veloittaa matkat kortilta tai toteaa kausilipun voimassaolon.

iLippuun tulee rekisteröityä, jolloin asiakas voi seurata korttinsa tapahtumia, ostaa lipputuotteita ja hallinnoida koko perheen kortteja.

Ilman rekisteröitymistä iLippua voi käyttää siten, että kaupungin asiakaspalvelija ottaa maksun asiakkaalta ja lataa korttia hänen puolestaan. Linja-autossa kuski puolestaan veloittaa kortille ladattua arvoa kortinlukijan avulla. Asiakkaan puolesta korttia ladataan kaupungintalon asiakaspalvelussa tarvittaessa.
 

Lisätietoja

Liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola 020-617 4424

Lisätty 21.1.2021. klo 8.14. kortin maksuttomuus ja kortittomien mahdollisuus saada lippu.

Korjattu lippukampanjan päättymispäivä 5.2.2021. klo 10.54.