Kuva
Kiinteistösymboli
Jo nyt joitakin kiireellisiä toimituksia on ostettu Maanmittauslaitokselta.

Imatra harkitsee siirtävänsä kiinteistörekisterin ylläpidon Maanmittauslaitokselle

Tiedote
18.12.2020 13:48
Asia on esillä ensi maanantaina kaupunginhallituksessa.

Imatran kaupunki harkitsee maaomaisuuden hallintaan liittyvien kiinteistörekisteri- ja kiinteistötoimitustehtävien siirtämistä Maanmittauslaitokselle.

Syynä muutostarpeeseen on henkilöresursseihin liittyvä riski nykyisessä toimintamallissa. Toimintamallin riskit ovat osaltaan konkretisoituneet kuluneen vuoden aikana, kun keskeinen osaaja on lähtenyt organisaatiosta paikkakunnalta poismuuttamisen vuoksi. Kaupungin ydintoiminnot eivät voi kestävästi toimia yksittäisten osaajien varassa. Jo nyt joitakin kiireellisiä toimituksia on ostettu Maanmittauslaitokselta, mutta muilta osin toimitukset odottavat jonossa.

Maaomaisuuden hallinta jätetiin vuoden 2019 laajojen sopeutustoimenpiteiden ulkopuolelle, koska asiasta ei ollut vielä riittäviä tietoja päätöksenteon tueksi. Tätä vuonna 2018 alkanutta kehittämisprojektia on jatkettu kaupunginhallituksen linjauksen mukaisesti vuoden 2020 aikana.

─ Tällaisia ratkaisuja on tehty hyvin laajasti Suomen muissa kunnissa. Esimerkiksi Sastamala, Varkaus ja Pieksämäki ovat jo siirtäneet vastaavia tehtäviä Maanmittauslaitokselle, kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma sanoo.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina. Hallituksen päätettäväksi tulee, käynnistääkö se maaomaisuuden hallintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden tarkoituksena on toiminnan ja palveluiden uudelleenjärjestelyt.  Mikäli yt-neuvottelut päätetään aloittaa, niihin kutsu lähetetään tammikuun alkupuolella. Neuvottelut voivat johtaa enintään kahden tehtävän päättymiseen.

 

Asiasta lisää kaupunginhallituksen esityslistalla.

 

Lisätietoja:

Kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma, puh. 020 617 4418 paivi.ala-vannesluomaatimatra.fi (paivi[dot]ala-vannesluoma[at]imatra[dot]fi)

Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino, p.020 6172206kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)