Kuva
Imatran Vastaanottokeskus.
Imatran Vastaanottokeskus.

Imatran vastaanottokeskus siirtyi käyttämään kaukolämpöä

Tiedote
30.11.2020 15:28
Fossiilivapaa kaukolämpö vähentää lämmityksestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja tuo säästöjä.

Imatran vastaanottokeskus on siirtynyt lokakuussa käyttämään bioenergialla tuotettua fossiilivapaata kaukolämpöä.

Muutoksella on merkittäviä ilmastovaikutuksia: kaukolämpöön siirtyminen vähentää kiinteistön lämmityksestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä noin 280 000 kg vuodessa. Muutos vastaa yli 60 omakotitalon vuosittaisten hiilidioksidipäästöjen vähenemistä nollaan.

–Vastaanottokeskuksen tavoitesuunnitelmassa ympäristöasiat ovat hyvin esillä ja kiinteistöjen kustannustehokas käyttö on yleisenä tavoitteena. Kaukolämmön käyttöönotto toi meille mahdollisuuden käyttää täysin kotimaista ja biopolttoaineella tuotettua energiaa tuontikaasulla tuotetun sijaan, toimitusjohtaja Ilkka Lyly Unique Hotels Oy:stä kertoo. Vastaanottokeskus sijaitsee Unique Hotels Oy:n omistamassa Hotelli Vuoksenhovin kiinteistössä.

Suuri vaikutus Imatran kaupungin ilmastotavoitteisiin

Ilmastohyödyn lisäksi kaukolämpöön siirtyminen tuo vastaanottokeskukselle merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa sekä takaa vaativan ja suuren kiinteistön laadukkaan lämmityksen.

– Uuden tekniikan huolettomuus ja kustannustehokkuus vapauttavat varoja ja energiaa kiinteistön kunnon yleiseen kohentamiseen. Jo nyt voidaan sanoa, että vanhanaikaisesta lämmitystekniikasta johtuneet korjaustarpeet ja kustannukset ovat vähentyneet, Lyly sanoo,

Uusi kaukolämpöasiakas on merkittävä Imatran Lämpö Oy:lle sekä Imatran kaupungille. Muutoksella on suuri vaikutus Imatran kaupungin ilmasto-ohjelman toteutumiseen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme merkittävän rakennuksen kaukolämmön piiriin. Yhteistyö avaa myös muita mahdollisuuksia. Tarvittaessa asiantuntijamme voivat esimerkiksi esitellä ja kertoa keskuksen asukkaille suomalaisesta yhdyskuntien lämmittämisestä ja muusta energiahuollosta. Esimerkkinä voimme käyttää rakennuksen omaa lämmitysjärjestelmää, toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka Imatran Lämpö Oy:stä toteaa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ilkka Lyly, Unique Hotels Oy, Hotelli Vuoksenniska, 050 306 5292, llkka.lylyatgmail.com (llkka[dot]lyly[at]gmail[dot]com)

Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka, Imatran Lämpö Oy, 020 617 4800, vesa-pekka.vainikkaatimatra.fi (vesa-pekka[dot]vainikka[at]imatra[dot]fi)

Imatran Lämpö Oy:n toimialana on vastata asiakaslähtöisesti Imatran kaupungin omistamana osakeyhtiönä kaukolämpö- ja maakaasutoiminnoista käyttämällä, ylläpitämällä, suunnittelemalla ja rakentamalla kaukolämmön tuotantolaitoksia ja lämpöverkostoja sekä maakaasun jakeluverkostoja kaikissa olosuhteissa.