Kuva
Ilmastolaskuri

Hinku-kunnat mukana Nollapäästöpäivässä (Zero Emissions Day) 21.9.2020

Tiedote
27.8.2020 12:35
Nollapäästöpäiväin tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tekemään ilmastoystävällisempiä valintoja arkielämässään. - Osallistu laskemalla oma hiilijalanjälkesi.

Laske oma hiilijalanjälkesi – ilmastodieettilaskuri auttaa

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kehittämä Ilmastodieetti-laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää.

Ilmastodieetti-laskuri 

Ilmastodieetti-laskurilla voi laskea asumisesta, liikenteestä, ruuasta, jätteistä ja muusta kulutuksesta syntyvän hiilijalanjäljen yhden vuoden aikana. Laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen päästöt syntyvät sekä antaa omien vastausten perusteella valikoituja vinkkejä siihen, miten hiilijalanjälkeä voi konkreettisilla, pienillä ja suurilla teoilla pienentää.

Laskurin avulla voi selvittää oman hiilijalanjälkensä tarkasti omiin tietoihin pohjautuen tai vaihtoehtoisesti nopeasti oletusarvojen avulla. Nämä oletusarvot perustuvat käyttäjän antamiin taustatietoihin.  Omat laskentatulokset voi tallentaa sivustolle, joka mahdollistaa oman päästökehityksen seurannan. Omaa hiilijalanjälkeä voi verrata myös keskivertosuomalaisen kulutukseen tai laskurin täyttäneiden eri vastaajaryhmien tuloksiin. Ilmastodieetti voitti vuoden 2019 julkisen sektorin Suunnannäyttäjät-digitalisaatiopalkinnon.

SYKE seuraa laskurin käyttäjien kokonaismäärää kaikissa Hinku-kunnissa aikavälillä 1.9.2020–17.9.2020. Tulokset julkistetaan Nollapäästöpäivänä ma 21.9.2020. Aktiivisemmat käyttäjäkunnat nostetaan SYKEn viestinnän kautta näkyviin.

Hinku-kunnat ovat mukana Nollapäästöpäivässä (Zero Emissions Day) 21.9.2020. Nollapäästöpäiväin tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tekemään ilmastoystävällisempiä valintoja arkielämässään.

Lisätietoja: Hankevetäjä Eetu Ahlberg, eetu.ahlbergatimatra.fi (eetu[dot]ahlberg[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4665.