Kuva
lapsia tulossa kohti kuvaajaa bussilta
Peruskoululaisten maksuton vapaa-ajanliikennekokeilu on osa Imatran lapsiystävällisyyttä.

Liikenne sujui rauhallisesti Mansikkalan koulukeskuksen avautuessa

Tiedote
13.8.2020 13:34
Oppilaat pääsivät turvallisesti kouluun eikä ruuhkia syntynyt.

Koulukeskuksen ympärillä tulijoita opastaneet vapaaehtoiset saivat tehdä ohjaustyötä melko lailla rauhassa. Liikennejärjestelyt toimivat. Ruuhkia ei päässyt syntymään ja monet tulivat kouluun jalan, pyörällä tai linja-autolla.

Liikennettä paikan päällä seurannut kaupungininsinööri Päivi Pekkanen oli todella tyytyväinen liikenteen sujumiseen, mutta huomasi että uudet järjestelyt vaativat totuttelua. 

– Joillakin autoilijoilta ja mopoilijoilta jäi huomaamatta 30 kilometrin nopeusrajoitus Tainionkoskentiellä koulun kohdalla. Siihen kannattaa kiinnittää jatkossa huomiota.

Toinen totuttelua vaativa asia on Karjaportinkadun muuttuminen yksisuuntaiseksi. Tästä Pekkanen ottaa vähän kaupunginkin piikkiin.

– Jotkut autoilijat olivat kääntyä Koulukadulta Karjaportinkadulle, mitä ei enää saa tehdä. Alkuviikolla siellä oli väärät opasteet, mikä aiheutti vähän hämminkiä, mutta nyt ne ovat poissa.

sisäpihalta.jpg

Koulun pihalle kertyi iso joukko lapsia ja huoltajia, vaikka kadulla koulukeskuksen ympärillä oli koko aamun varsin rauhallista.

 

Lisätietoja:

Kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, 020 617 4418

Johtava rehtori Lasse Tiilikka, p. 020 617 5718