Mies katsoo suurta elektronista miksauspöytää
Telsita kartoittaa imatralaisten halukkuutta nopea valokuituverkkoyhteyden hankkimiseen

Imatralle suunnitteilla nopean nettiyhteyden mahdollistava valokuituverkko

Valokuituverkkoja rakentava Telsita Oy kartoittaa asukkaiden kiinnostusta nopeaan verkkoyhteyteen.

Jos riittävä määrä alueen asukkaista on valmis tilaamaan yhteyden, verkko rakennetaan. Mansikkalassa ja Lakasenpellossa ollaan lähimpänä toteutusta, sillä näillä alueilla on käynnissä sähköverkon saneeraus, jonka yhteydessä alueen kiinteistöihin asennetaan suojaputkitus valokuituverkon toteuttamista varten, todetaan yhtiön tiedotteessa. 

Valokuidulla toteutetussa laajakaistaliittymässä nopeus, viive ja verkon luotettavuus ovat selkeästi muita tekniikoita parempia.

–    Verkkosivuillamme olevalla kyselyllä kartoitamme alueita, joista rakentaminen aloitetaan, joten kiinnostuneiden kannattaa käydä lisäämässä tietonsa palveluumme sekä vinkata asiasta myös naapureille. Vahvistamme liittymishinnat elokuussa, mutta nyt voimme jo luvata, että hinta on reilusti alle tuhat euroa omakotitaloille, Telsita Oy:n toimitusjohtaja Janne Ahola kertoo.

Kaupunginjohtaja Kai Roslakan mukaan Telsita Oy:n hanke osaltaan tukee kaupungin strategisten tavoitteiden toteuttamista. 

–    Nopea yhteys parantaa kaupungin tuottamien palvelujen laatua, parantaa uusien yritysten toimintamahdollisuuksia ja lisää asukkaiden elämisen laatua. Olemme erittäin tyytyväisiä hankkeen käynnistymisestä.

Lue lisää Telsitan tiedotteesta.

Lisätietoja:

Telsita Oy, Janne Ahola, janne.ahola@telsita.com tai puh. 050 377 6505